Teodorovici a anunțat că retrage proiectul care prevede închisoare pentru datornici... Apoi s-a răzgândit

151
Teodorovici a anunțat că retrage proiectul care prevede închisoare pentru datornici... Apoi s-a răzgândit - teo-1568750136.jpg
Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a spus în această dimineață că va opri proiectul care prevede închisoare pentru neplata contribuțiilor la Fisc, apoi a revenit asupra declarațiilor și a anunțat că proiectul rămâne în Parlament. Este vorba despre o modificare legislativă propusă de el, în calitate de senator, vinerea trecută.


În cursul dimineții, Teorodovici a anunțat că va opri proiectul de lege până când vor fi strânse 10.000 de semnături de la oamenii de afaceri. Aceasta, după ce inițiativa a primit foarte multe critici.


Ministrul a revenit însă, după câteva ore, asupra acestei declarații. El a spus că proiectul rămâne în circuitul parlamentar.


"De ce să le retrag? Ele rămân în Parlament în dezbatere, acea propunere de act normativ este o propunere pentru care este necesară o discuție, o dezbatere mai largă în zona economică și am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu sprijin pe această variantă pentru că această propunere trimisă vine din Parlament. Uitați-vă care este sensul și care este dorința de clarificare și anume protejarea atât a angajatului, a angajatorului și a bugetului de stat. Practic angajatorul nu mai este să spunem așa în cazul în care acest act se va aproba pentru sume. Știți foarte bine ANAF timp de doi ani de zile pentru sume derizorii, trimite, face practic dosarele respective, e faptă penală", a spus Teorodovici.


Potrivit proiectului depus săptămâna trecută de Eugen Teodorovici la Senat, reținerea și neplata la timp a impozitelor și contribuțiilor la bugetul de stat se pedepsește cu închisoare de la 1 la 6 ani.


Actul normativ prevede că este considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 6 ani "reținerea și neplata, încasarea și neplata, ori, după caz, nereținerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa la lege".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8858 secunde