Teodor Meleșcanu, susținut de PSD, ALES PREȘEDINTE al Senatului

29787
Teodor Meleșcanu, susținut de PSD, ALES PREȘEDINTE al Senatului - teodormele537canu-1568128412.jpg
UPDATE: Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului. A obținut 73 de voturi. Contracandidata sa, Alina Gorghiu, a obținut 59 de voturi. Au fost de asemenea două voturi nule.

Teodor Meleșcanu devine astfel al doilea om în stat.


Întrebat dacă se va afilia grupului PSD, Meleșcanu a spus: "Nu e vorba de nicio afiliere. Aduceți-vă clar aminte că domnul Tăriceanu a fost propus de către grupul PSD și ales președintele Seenatului în 2016 și vă rog să vă aduceți, de asemenea, aminte că atunci când și-a dat demisia domnul Antonescu, domnul Tăriceanu a fost propus de PSD, dânsul fiind la liberali și a ocupat postul de președinte al Senatului", a spus Meleșcanu.

El a precizat că nu a mai vorbit în ultima vreme despre candidatura sa cu șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat de la șefia Senatului după ieșirea partidului de la guvernare.

Pe de altă parte, Tăriceanu spune că decizia PSD de a-l susține în continuare pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului este o lovitură sunt centură pe care Viorica Dăncilă și social-democrații vor să o aplice ALDE. El a încercat să blocheze candidatura lui Meleșcanu.

Președintele Senatului este ales cu jumătate plus 1 din voturile senatorilor prezenți.



Vot în Senat pentru alegerea președintelui Camerei superioare a Parlamentului. Candidatura fostului ministru de Externe Teodor Meleșcanu, din partea PSD, a provocat scandal atât în acest partid, cât și în ALDE, fostul partener de guvernare al social-democraților. Cele mai multe voturi le-a obținut Meleșcanu, dar nu suficiente pentru a deveni șef al Senatului, așa că a fost organizat al doilea tur.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.511 secunde