Teodor Meleșcanu a depus instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris

117
Teodor Meleșcanu a depus instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris - 20141114tmmae51740-1496393186.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a depus, ieri, instrumentul de ratificare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, în prezența secretarului general adjunct pentru Afaceri Juridice al ONU, Miguel de Serpa Soares. 


Acordul de la Paris a intrat în vigoare la 5 octombrie 2016 și va deveni operațional după 2020.


În cadrul ceremoniei, șeful diplomației române a arătat că formularea și implementarea concertată a strategiilor privind dezvoltarea durabilă și schimbările climatice, la nivel național, corespund angajamentului României ca stat membru UE și ONU, precum și obiectivului țării noastre de a contribui activ la implementarea mecanismelor Acordului.


Înaltul oficial ONU a subliniat că ratificarea de către România a Acordului de la Paris privind schimbările climatice reprezintă recunoașterea contribuției importante a țării noastre pentru menținerea acestui domeniu pe agenda internațională și consolidarea cooperării între statele lumii în abordarea acestui fenomen.


Totodată, ministrul Teodor Meleșcanu a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al ONU, Amina Mohammed.


De asemenea, ministrul Teodor Meleșcanu a avut o întâlnire bilaterală cu Miroslav Lajcak, în noua calitate de Președinte al Adunării Generale, cei doi oficiali reiterând necesitatea promovării unui multilateralism eficace, cu recunoașterea rolului central al ONU.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5297 secunde