Tăriceanu vrea să majoreze indemnizațiile foștilor deținuți politici

178
Tăriceanu vrea să majoreze indemnizațiile foștilor deținuți politici - tariceanu477242900-1555535213.jpg
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că are în lucru un proiect de lege privind majorarea indemnizațiilor foștilor deținuți politici și urmașilor acestora, sperând că actul normativ se va bucura de susținerea colegilor parlamentari din întreg spectrul politic.

"Am avut de curând o întâlnire cu domnul Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), în care am discutat acest aspect. Foștii deținuți politici sau urmașii acestora primesc indemnizații care au rămas în urmă, nu au mai fost indexate. Am pe masa mea de lucru un astfel de proiect și sunt convins că colegii din Parlament - și aici sper că nu va fi deosebire între taberele politice - vor susține un proiect de lege care să încerce într-o mică măsură să remedieze această stare de lucruri care este anormală, pentru că toți sunt oameni în vârstă, afectați de diferite probleme de sănătate care necesită îngrijire, medicamente ș.a.m.d. și nu e un efort bugetar care să deregleze bugetul. Am discutat-o cu domnul Bjoza. Este propunerea dânsului, recunosc, este un om de o modestie și de un mare caracter. Din păcate, are o vârstă destul de înaintată. (...) Trebuie făcut ceva și sper să existe înțelegere din partea tuturor colegilor din Parlament. Mi-aș dori ca prin ceea ce facem noi să arătăm mai multă prețuire", a afirmat Tăriceanu miercuri seară, la Antena 3.

El a menționat însă că Parlamentul are rol de legiferare și că Președinția poate acorda medalii și distincții celor care au militat cu curaj, cu demnitate în perioada comunistă împotriva represiunii.

"Parlamentul ar putea să facă un gest prin care să arate recunoștința națiunii față de oamenii care au avut de suferit din cauza regimului comunist. Dar funcția esențială a Parlamentului este cea de legiferare. Rolul ceremonial îl are Președinția, care poate să acorde medalii, distincții pentru merite deosebite în domeniul cultural, științific sau merite pentru cei care au militat cu curaj, cu demnitate în perioada comunistă împotriva represiunii. Președintele, așa cum ați remarcat, nu dă niciun semn, cu toate că sunt oameni, în trecut am văzut, din rândul Asociației Foștilor Deținuți Politici din România care au fost distinși cu diferite medalii, distincții, ordine", a spus Tăriceanu.

Sursa: agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9553 secunde