Tăriceanu: Șef la DNA trebuie să fie o persoană care să aibă cunoștințe juridice solide

278
Tăriceanu: Șef la DNA trebuie să fie o persoană care să aibă cunoștințe juridice solide - tariceanu-1535639862.jpg
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, în stațiunea Mamaia, că noul procuror-șef al DNA trebuie să fie o persoană care să aibă cunoștințe juridice solide și un profil moral care să-l recomande pentru așa ceva.

"Nu cunosc pe niciunul dintre candidați, nu mă interesează de unde vin, singurul criteriu care trebuie avut în vedere, nu singurul criteriu, un criteriu profesional, pentru că dacă mă uit la domnul procuror general Lazăr îmi dau seama că el nu are pregătirea necesară juridică, pentru că face confuzii grave juridice, semnalate de ministrul Justiției. La funcția de procuror șef al DNA cred că trebuie să fie o persoană care să aibă cunoștințe juridice solide și un profil moral care să-l recomande pentru așa ceva", a spus Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă.

Reamintim că toți cei șase candidați înscriși la selecția pentru ocuparea funcției de procuror șef al DNA au fost declarați admiși și vor susține luni și marți interviurile cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul MJ, toți candidații au îndeplinit condițiile legale, ei urmând să susțină interviul după cum urmează: primii trei candidați admiși - în data de 3 septembrie, începând cu ora 11,00, iar următorii trei - pe 4 septembrie, de la ora 8,30.

Primii care vor susține interviul la sediul MJ sunt: Sorin Armeanu - prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean - procuror la DNA Constanța, Adina Florea - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Urmează pe 4 septembrie procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea - fost procuror general adjunct al României, Paula-Nicoleta Tănase - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Rezultatele selecției pentru șefia DNA vor fi anunțate public pe data de 6 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7499 secunde