Tăriceanu: „S-a rezolvat o problemă importantă pentru românii din diaspora“

de Carmen MOCANU Joi, 04 Iulie 2019 164
Modificarea codului electoral, prin care se introduce votul anticipat, rezolvă o problemă importantă pentru românii din diaspora, consideră președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE.


„Modificarea codului electoral, prin care se introduce votul anticipat, cred că rezolvă o problemă importantă pentru românii din diaspora. După modificările făcute de Parlament, aceștia își vor putea exercita dreptul de vot într-un mod civilizat, organizat, fără niciun fel de piedici. Dar această soluție nu trebuie să creeze discriminare între românii din țară și cei din afară. Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să dea și românilor din țară posibilitatea de a-și exprima votul în același mod, adică anticipat“, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.


El a atras atenția că sunt români care, din varii motive, nu pot fi prezenți în ziua votului sau care nu pot vota în duminica alegerilor.
„Pentru aceștia trebuie să venim cu soluții. Înțeleg că nu putem să facem vot anticipat prelungit și în România din cauza costurilor pe care le implică. Dar asta nu înseamnă că nu putem să venim cu un număr limitat de secții în fiecare județ, secții în care să se poată vota anticipat. Doar așa vom da românilor certitudinea ca ei sunt egali între ei, indiferent unde au ales să trăiască, muncească sau studieze“, a menționat Tăriceanu.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei