Uitați cine ne conduce și pe cine ați votat!

Tăriceanu: "Profesorii au patru luni de vacanță, nu lucrează 8 ore pe zi. Majorările nu se justifică". Tăriceanu va primi 40.000 lei lunar cu noua lege. El merită! Deși este într-o permanentă vacanță

5982
7
Tăriceanu:

Articole de la același autor

Potrivit președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care este tototdată și președintele ALDE, unele solicitări venite din partea sectorului bugetar, mai ales cele din învățământ sunt nejustificate.


"Vorbim de o anvelopă salarială și, după cum ați văzut, au fost negocieri, presiuni cu sindicatele ca până la urmă și celelalte avantaje să se transforme tot în bani. Mă refer la tichetele de masă, la voucherele de vacanță, care nu erau incluse în ceea ce s-a discutat inițial. Au venit alte sporuri în diferite zone să se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri (marți n.r.), le-a menționat. Am văzut, de exemplu, la educație, spor de solicitare neuropsihică. Iertați-mă, am lucrat și eu în învățământ, programul nu e de opt ore pe zi, norma didactică în învățământul preuniversitar. Dacă pui la cap toate vacanțele, ai patru luni de vacanță pe an. Deci, nu știu, eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.


În acest timp, deputații și senatorii care dorm, pardon, lucrează în Parlament au program de luni, de la ora 13, până joi. De vineri până duminică au program în teritoriu, adică frecat menta. Plus vacanțe parlamentare

Pentru acest program foarte stresant, parlamentarii au în prezent următoarele compensații: venit net lunar de 17.000 lei (salariu + cheltuieli forfetare), mașină cu șofer la dispoziție, diurnă deplasări în străinătate. După votarea legii salarizării unitare, aceștia vor avea un salariu de 13.000 lei, la care se adaugă încă 10.000 lei cheltuieli forfetare.

Călin Popescu Tăriceanu, cel care muncește non stop pentru propășirea neamului românesc, va avea doar salariu de 17.000 lei, la care se adaugă cheltuielile forfetare, sporuri și diurne, veniturile totale ale acestuia urmând sa depășească 30-40.000 lei, lună.


În ceea ce privește vacanța, parlametarii au 4 luni vacanță pe an, 2 luni iarna, 2 luni vara. De asemenea, ca exemplu sugestiv, în prima sesiune parlamentară de anul trecut, senatorii și deputații au lucrat efectiv doar 316 ore, adică 39 de zile la un program normal de 8 ore/zi. Doar 39 de zile în cinci luni! Pentru parlamentari, vacanța de iarnă și cea de vară dintre sesiunile parlamentare durează câte două luni fiecare. În campania electorală, aleșii nu sunt în Parlament. Teoretic, ei merg în circumscripțiile din teritoriu. Aleșii au liber apoi de sărbătorile legale.




Comentează știrea

Șpilu Haleț
9 iunie 2017
Adevarul

doare... Analfabeții funcționali care își aroga titlul de "dascăli" (in frunte cu Cocoșilă)condiționează/șantajează pe părinți si elevi,chiar din ciclul primar,cu cel mai mare tupeu,ca să-și ocupe timpul cu meditații...vai de tara asta,nesimțiților!

STOIAN STANCIU
9 iunie 2017
OFERTA DE LUCRU ACASA

Sa vorbim de lucruri mai serioase.OFERTA:pentru ce-i interesati lucrati acasa pe calculator in limita timpului disponibil si castigati bani,in functie de realizarii,daca va hotarati creti detalii la email [email protected]

Dragnea
9 iunie 2017
La muncă nu la întins mâna !!!

Are dreptate tăriceanu , la muncă nu la întins mâna, munciți 4 ore pe zi , aveți vacanțe peste vacanțe, performanță cu elevii nu aveți, dar vreți salarii mari huooo!!!

Ct
9 iunie 2017
foarte adevarat...

ce a spus tariceanu... ceea ce se face acum , e o gluma proasta NU scoala... doar se cer bani intr-una, dascalii de la buget, copii de la parinti pt tot felul de fonduri...plus meditatiile, care se baga pe gat, ca doar nu vreti sa isi faca treaba constiincios profesorul? cam asa este si cu asistentele medicale, ridica cca 4000 lei net, stim toti cat muncesc, adica mai deloc, spaga depaseste salariul,trateaza pacientii ( care le platesc de fapt salariul) cu o nesimtire crasa, samd.... si tot nemultumite sunt....

G
9 iunie 2017
Aplaudați-l pe Tăriceanu

Vai ce minune i-a ieșit pe gură. Nu vă dați seama că aceeași părere o are despre toate categoriile de salariați ai acestei țări, ba mai mult despre toți bugetarii? Nu gândiți că ne-au făcut să ne invrajbim intre noi pentru a fi dezbinați? El nu este plătit tot din bugetul țării?El de ce merită banii? Bravo lor că ne au pe noi spre a ne conduce!

Daiana
9 iunie 2017
Școala!

Dacă nu sunt multumiți de salarii, de ce nu se duc in sistemul privat????? Greve, amenințări, dar rezultate????

MIHAI
16 iunie 2017
ACTIUNE SI SOLIDARITATE NU VAICAREALA

Acest politicianist sinistru , sfideaza un popor intreg , asa cum a facut si face de cand a ajuns un politicianist profitor , probabil si cu ajutorul voturilor celor care lucreaza in invatamant si a cetatenilor formati in invatamantul romanesc . pentru aceasta canalie politicianista atat de mult iubita de Dragnea cu care seaman perfect , salariul profesorilor este o " anvelopa " care valoareazxa mai putin decat anvelopele masinilor si motocicletelor care puteau sa ne scape de el axplodand la momentul potrivit . Si nu e prima data cand se emit asemenea pareri in Romania . Se duce o politica de umilire de injosire a cadrelor didactice . Indivizii de talia lui Tariceanu nu au nevoie de un invatamant de calitate . Ei isi trimit odraslele la scolile si universitatile occidentale , platind taxe uriase provenite din mizeria salariilor corpului didactic romanesc . Culmea este ca niciunul din sleahta polticiasnista romaneasca nu-l va condamna in public pentru aceste decalaratii , deoarece toti gandesc la fel . Faptul ca toate mediocritatile , toate nulitatile au ajuns sa decida soarta educatiei , a invatamantului , este normal atata timp cat cadrele didactice de toate gradle nu vor fi unite , atata timp cat vor permite ca soarta invatamantului sa fie hotarata de cutre ca Coca (sic ) Andronescu . Situasatia rea in care se afla educatia si invatamantul se datoreaza in mare parte si nepasarii unei importante parti a celor care se plang astazi de situatia in care au ajuns . Este capabil marele corp didactic sa declare o greva totala nelimitata pana cand vor obtine ori salarii la nivelul celor din Parlament , ori cei din Parlament salarii la nivelul celor din invatamant ? Pana atunci vaicareala nu ajuta la nimic .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2747 secunde