Președintele Klaus Iohannis, declarații la Constanța:

"Suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune"

344
4
Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, la Constanța, că România își asumă și mai activ profilul de stat puternic și de actor regional relevant. Șeful statului a precizat că "suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune".

"Ceremonia de astăzi (n.r. - ieri) se desfășoară simbolic într-o zonă cu o importanță strategică deosebită din punct de vedere militar, politic, economic, cultural și social. Avem datoria de a transforma întregul potențial al acestei regiuni în avantaje reale pentru România. În arealul Mării Negre, ne confruntăm cu provocări de securitate din ce în ce mai complexe și mai volatile, precum și cu un grad sporit de impredictibilitate și incertitudine. Tocmai de aceea, deciziile adoptate de NATO au menirea de a contribui la întărirea măsurilor de apărare colectivă și de descurajare, inclusiv în regiunea Mării Negre, prin participarea statelor riverane. În actualul context, România își asumă și mai activ profilul de stat puternic și de actor regional relevant. Suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune. Depunem eforturi consistente pentru ca rolul Mării Negre și importanța sa strategică să fie recunoscute la nivelul NATO și al Uniunii Europene", a spus Klaus Iohannis, la festivitățile organizate cu ocazia Zilei Marinei Române la Constanța.

Președintele a subliniat că un stat nu poate fi cu adevărat puternic dacă nu are capacitatea de a-și proteja cetățenii și de a le asigura securitatea.

"Avem nevoie de o armată înzestrată și pregătită să facă față cu succes provocărilor actuale și aceasta implică eforturi deosebite în ceea ce privește dotarea și modernizarea. În acest sens, acordul politic cu privire la alocarea pentru următorul deceniu, începând din acest an, a 2% din bugetul național pentru Apărare și aprobarea «Planului de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026» transmit un semnal puternic de responsabilitate. Arătăm, astfel, partenerilor noștri că România este un stat credibil și predictibil, determinat să participe la asigurarea securității colective împreună cu aliații săi. Respectarea pe termen lung a acestui angajament va permite înzestrarea armatei cu tehnică modernă, de ultimă generație", a spus Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Consolidarea securității și apărării pe dimensiunea maritimă rămâne în centrul preocupărilor României, a subliniat președintele Iohannis.

Șeful statului a evidențiat planificarea pentru anul 2017, în regiunea Mării Negre, a nu mai puțin de 18 exerciții și activități de pregătire cu un nivel superior de complexitate, desfășurate împreună cu Aliații și cu partenerii.

Comentează știrea

Liviu Chilian
16 august 2017
"Războiul din interiorul României" Ziare.com - Iulian Leca

Merita citit. Accesați. Lekk este un Tzigan-Albanez din Iași. Are ceva logoree. Dar e psiho. Cât a trait Vadim Tudor, Lekk a fost unul dintre cei mai virulenți dușmani al Maresalului Spiritului Românesc Adevărat. Citind minieseul lui Lekk, veți constata ca diseca realitatea apocaliptică in care au fost măturați foștii Romani, de către politicastrii Satanici de genul acestui Nătâng, Fuhrerul JewhANUS, un psihopat fără copii. Iliescu, un Tzigan-Criminal de cea mai joasa speța, subom fără copii, a dat prima lovitura foștilor Romani, iar JewhANUS, un German-sadic fără copii, da lovitura de gratie! Vedeți ca smintitul genocidac grohaie numai despre...staul. Staulul in sus, staulul Rromarlan in jos. Nimic despre bobor. Staulul Rromarlan e furnizor de seKuritate pt un popor ce nu mai exista. Tinerii au plecat - 3,4 milioane. Copii nu se mai nasc. Unul din patru nu merge la școala. Staulul Fuhrerului Nătâng-Sadic-fără-copii furnizează seKuritatea cui?! Gurile bune spun ca Neamțul va furniza seKuritate Amerikknarilor si Israhatzelenilor, stăpânii lui, si...Negrilor ce vor fi importați pt a completa...deficitul de Rumani! Minieseul lui Lekk e o mostra de suprarealism-sadic rromarlanesc. Merdialqaedanul de genul Fierea Primaritziganca ot Tampitopole, ce lupta împotriva Romanilor patrioți, naționaliști, justițiari, e "îngrijorat" de... țărișoara depopulata, si ii "ataca" pe genocidaci, cu plaivasul, așa cum ii ataca si pe cei ce AU VRUT sa SALVEZE poporul, atunci când mai putea fi salvat. Sigur, in istoria fostei Romanii e un ciclu al LICHIDĂRII unei "personalități, politicastru. Începând cu Katargiou si terminând cu Cesushoglu. Curând, va fi lichidat un altul. Poate...JewhANUS. Acest pilon de SStalabilitate! Amin!

DODO
16 august 2017
mai Liviule,mai

iar nu ti-ai luat tratamentul

Liviu Chilian
17 august 2017
SStalabilitatea flankklui si skktului Amerikknar

Nebunistanezul-Rromarlan-porcdecaine rabiat! A trecut cu ușurintă de prestidigitator-satanic, de la "iepokk de aur" la 'Iepoca' flankului Jewropean si skutului Amerikknar. Te omora dacă puneai la îndoiala "realizarili" Gagautzului Suprem. Acum, dacă te opui Holocaustului Romanilor comis de Neamtzu' Nătâng, vedem cum reacționează...apărătorul staulului Rromarlan. Grijania ta de starpitura! Furerul vostru flankkist si skktist va sfarsi tras in teapa! De câtre stăpânii lui!

nae
30 decembrie 2017
pilon

vlad impillar ,asa se cheama vlad tepes,iohanus mama esti atat de retardat de mic sau ai avut oarece probleme de sanatate mai tarziu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7244 secunde