Corina Crețu:

"Sunt îngrijorată de startul lent în implementarea proiectelor europene"

411

Articole de la același autor

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, afirmă că este îngrijorată de startul lent în implementarea proiectelor pentru perioada 2014-2020, precizând că România are o rată de absorbție de 0% a fondurilor europene din acest exercițiu bugetar.

"În perioada 2007 - 2013, prin politica de coeziune, României i-au fost alocate în total 22,4 miliarde de euro din care s-au absorbit până acum peste 85,8% (Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european și Fondul de coeziune). În ceea ce privește Programul Operațional Regional (POR), pentru perioada 2007-2013, rata de absorbție la data de 27 iulie era de 92,36% incluzând prefinanțarea și plățile în curs (efectuate, însă nedecontate încă de către Comisia Europeană), dintr-o contribuție totală a UE de 3,966 miliarde de euro prin Fondul european de dezvoltare regională", a spus Corina Crețu.

Ea a mai precizat că este îngrijorată de startul lent în implementarea proiectelor pentru perioada 2014-2020, precizând, totodată, că știe că autoritățile din România depun eforturi susținute în acest sens.

În plus, Corina Crețu a mai afirmat că își dorește ca, până la finalul mandatului său, să vadă că orașele din România au profitat din plin de oportunitatea ce li se oferă prin fondurile europene pe care le au la dispoziție în actuala perioadă de programare.

"În acest scop, împreună cu DG Regio, vom organiza la București, la începutul lunii octombrie, un eveniment special dedicat promovării tuturor acestor oportunități la care vor fi invitați atât primarii celor 39 de orașe din România, cât și primari ai altor capitale europene", a precizat Corina Crețu.

Potrivit acesteia, una dintre prioritățile mandatului său în calitate de comisar european pentru Politică Regională este Inițiativa privind regiunile mai puțin dezvoltate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4643 secunde