Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu:

"Sunt corecte alegerile dintr-un singur tur. Atunci se vede puterea primarului"

4897
17

Articole de la același autor

Aflat la primul mandat la Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, primarul Ancuța Belu a reușit să demonstreze că își ține promisiunile făcute chiar dacă a realizat doar 80% din ceea ce a promis. Șefa administrației spune că cele mai multe piedici le-a avut exact din partea celor care ar fi trebuit să lase de-o parte orgoliile personale și să fie alături de cetățeni. Mai exact, este vorba despre foștii consilieri de la PSD, care, luna trecută, și-au dat demisia și din funcțiile de aleși locali, dar și din partid. Surprinzător este că, deși s-au opus constant proiectelor ce vizau bunăstarea cetățenilor, aceleași persoane se pregătesc acum să ceară votul de încredere din partea altui partid. 


- Au trecut patru ani cu bune și rele. Ce vă determină să mai candidați pentru un nou mandat? 


- Am proiecte care acum sunt în derulare sau sunt depuse spre a fi evaluate. Așadar, consider că mai am nevoie de cel puțin încă un mandat spre a duce la îndeplinire tot ceea ce am promis cetățenilor, pentru că, din nefericire, din platforma mea electorală promisă în urmă cu patru ani, am realizat doar 80%. 


- Care sunt motivele pentru care nu ați reușit să realizați tot ce ați promis la începutul mandatului? 


- Cauzele au fost multiple, cum ar fi lipsa axelor, a banilor, a fondurilor europene, lipsa sprijinului Ministerului Dezvoltării, ca să spun așa, unde am avut proiecte declarate eligibile și, după aceea, am fost anunțați că acestea nu mai reprezintă o prioritate pentru Guvern și, drept urmare, au fost sistate proiectele încheiate cu Ministerul Dezvoltării, și, nu în ultimul rând, opoziția foștilor consilieri de la PSD. 


- Concret despre ce proiect vorbiți? 


- Despre proiectul de asfaltare. Am avut 12 kilometri de drumuri comunale de asfaltat în Mihail Kogălniceanu. Am avut acordul Ministerului Dezvoltării, s-a demarat procedura de licitație, a început construc-torul lucrările, am prins următorul exercițiu financiar și am fost tăiați de pe listă întrucât noi aveam nivelul de realizare doar 8%, iar ministerul a găsit ca motivație continuarea proiectelor care sunt realizate peste 50% și, drept urmare, am fost tăiați de pe lista de priorități. Ulterior, două străzi din acest proiect am fost obligată să le introduc pe alte proiecte cu fonduri europene, deoarece ele erau foarte degradate, or, locuitorii nu aveau nicio vină. 


- La ce proiecte s-au opus foștii consilieri de la PSD? 


- Am avut multe proiecte la care, la acele momente, colegii care erau în PSD s-au opus. În special la proiectele la care aveam nevoie de două treimi în Con-siliul Local. S-au opus inclusiv la recepționarea after-school-ului, proiectului de inventariere și înregistrare a valorii definitive a after-school-ului, la proiectul centrului de tineret, de modernizare și de extindere a acestuia, acesta nici până în acest moment nu este votat pentru preluarea lui. S-au mai opus la schimbarea destinației terenului pentru grădinița cu program prelungit. Până la urmă, au făcut-o, dar foarte târziu și, datorită întârzierilor, nu am mai prins să depun acest proiect, deși este finalizat cu toate autorizațiile luate. Nu am mai reușit să-l depun în luna decembrie, el este pregătit acum, când se deschide axa să fie depus în totalitate. Consilierii de la PSD s-au mai opus in-ventarierii drumurilor comunale și drumurilor de exploatare pentru a putea demara studiile de feza-bilitate în vederea depunerii proiectelor de asfaltare. În cele din urmă, au votat, dar, la fel, au făcut-o foarte târziu. Interesul lor a fost să nu prind finanțarea. 


- Sunt șapte candidați pentru funcția de primar. Aveți emoții? 


- Nu, dar simt niște jocuri urâte, ca să spun așa. Cum ar fi plecarea consilierilor din PSD în ALDE. Eu am spus mereu plecarea "iepurașului", adică a domnului Scupra, pentru că dumnealui a fost mereu "iepurașul" domnului Mureșan, indiferent din ce partide au făcut parte. Plecarea domnului Scupra din UNPR, acum pe aceeași listă cu fostul primar Mureșan în ALDE, și înregistrarea unei candidate cu același nume de familie ca al meu, respectiv Belu, din partea UNPR, le consider niște jocuri urâte. Dar, chiar și așa, cred că dânșilor le este teamă să joace cinstit cu mine și încearcă să găsească soluții mai neortodoxe, dacă pot spune așa, doar pentru a încerca să-mi fure din voturi. 


- Stați cel mai bine în sondaje. Ce veți face în continuare pentru a vă păstra acest avantaj? 


- Voi merge pe străzi, voi vorbi cu oamenii, este de datoria mea să le explic că nu este corectă introducerea unei candidate cu același nume de familie cu al meu, pentru că, din punctul meu de vedere, nu este decât folosită această persoană, pe lista de consilieri se află pe locul doi. 


- Cum credeți că ar fi mai bine să fie organizate alegerile, dintr-un singur tur sau din două scrutine? 


- Cred că sunt corecte alegerile dintr-un singur tur, deoarece nu mi se pare normal ca, să spunem, un candidat care ia 40% în primul tur să piardă alegerile în al doilea doar pentru că ceilalți șase se unesc împotriva lui. Al doilea tur este un joc politic. Consider că puterea primarului se vede dintr-un singur tur. 


- Care sunt proiectele de suflet pentru al doilea mandat? 


- Cea mai mare prioritate este asfaltarea străzilor, pentru că, din 1996 și până în prezent, nu s-a mai asfaltat niciun drum comunal, s-au făcut asfaltări doar pe drumurile județene care se intersectează sau naționale. După lucrarea de alimentare cu apă și canalizare, drumurile arată groaznic. Este clar că am nevoie de proiecte pe fonduri europene sau, până la urmă, dacă va fi nevoie, voi face chiar și credite externe cu dobândă mică, pentru că primăria și-ar permite să plătească până la un anumit nivel. O altă prioritate ar fi grădinița cu program prelungit, dar mai sunt și alte lucruri de făcut.


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Dr akon
3 mai 2016
Hei Duduie!

Nu este corect! Nu este corect!Dar este Legal!

mihaela
3 mai 2016
anka belu primar

Nu il vrem pe betivul Muresan la primarie. Cel mai bun primar de la MK, Anka Belu !

Cristi
3 mai 2016
???

Nici 10% din promisiunile matracucei nu au fost realizate . Iar acum vrea un singur tur , pentru ca ii este frica de concurenta . Gastile afaceristilor s-au intarit in acest mandat si palavragioaica vrea ca gasca ei sa domine in continuare ...

Da...sant corecte
3 mai 2016
alegeri la romani

Odata ce au fost votate de toate partidele este OK un singur TUR ! Dar vazand ca nu mai au nici i sansa partidele basiste sau razgandit ...vor 2 tururi sau ....pana vor castiga!...Nu se poate Roamnii nu e voie sa schimbi legea dupa bunuk plac ..Viitorul numai viitorul parlament o poate decide...Nu Blaga Alintata Burghiu sau..Predoiuuuu dupa bunul lor plac

Bobo
3 mai 2016
Alegerile

Votez Anka Belu un om capabil care chiar a facut multe pentru aceasta comuna .Are multe proiecte de sus pana la capăt .Cea mai tare !!!

Bobo
3 mai 2016
Alegerile

Votez Anka Belu un om capabil care chiar a facut multe pentru aceasta comuna .Are multe proiecte de sus pana la capăt .Cea mai tare !!!

cetatean
3 mai 2016
VOTEZ ANCA BELU

VOTEZ BELU ANCUTA DANIELA!!!! O mare familista, altruista si gospodina!!! A schimbat fata comunei!S-au facut asfaltari, s-a construit scoala cu program prelungit gratuit pentru ca parintii cu serviciu sa isi lase odrasele in siguranta, a facut un camin cultural super, a premiat elevii cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri!!!

.Florin
3 mai 2016
ptr dna Carmen Mocanu

--aloooo Ancutaaa ,ai memoria asa scurta ,esti obsedata de Scupra ,nu tu esti aceea care acum doua luni ai fost pe la usile UNPR-lui cu Artagea Bogdanel si cu Fotu Cristian (cumnatul tau ) sa-l implori cu lacrimi cat capul tau pe seful acestui partid sa-i retraga sprijinul lui Scupra ca sa iti pui tu ..omul tau'' asa cum ai reusit cu PSD-ul . Acum de ce te plingi ? daca vrei detalii ,,pot sa ti le trimit

Daniela
4 mai 2016
inca un mandat

Primarita este poate cel mai bun primar de comuna din judet dar are echipa slaba in afara Florianei care a schimbat total scoala si a adus ordine si disciplina restul consilierilor sunt o apa si un pamant. Argumentez cu Gache care pute a branza de la 10 poste si care a imputit tot cartierul cu fabrica lui ilegala de branza!

NELU
4 mai 2016
FloriKA KAndidata

Eu am s-o votez pe FloriKA KAndidata singura casnica din istoria alegerilor locale constantene care vrea sa fie primarita! Daca Fofana culmea prostiei vroia primar de ce sa nu vrea si FloriKA culmea lipsei de bun-simt!

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4488 secunde