STS a prezentat la BEC aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale

282
STS a prezentat la BEC aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale - stsaprezentatlabec-1571432218.jpg
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat, vineri, că a prezentat Biroului Electoral Central (BEC) aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale și este în desfășurare etapa de evaluare și instruire a persoanelor care vor asigura operarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) în secțiile de votare din țară.


"Pregătirile pentru organizarea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie sunt în plină desfășurare, iar specialiștii STS, alături de celelalte instituții implicate în organizarea și buna desfășurare a scrutinului din noiembrie, întreprind toate demersurile pentru a furniza servicii tehnice și operaționale, necesare asigurării unui proces electoral transparent și corect. Respectăm cu rigurozitate calendarul de activități, astfel încât, în acest moment, am prezentat aplicațiile informatice pentru alegerile prezidențiale și suntem la etapa de evaluare și instruire a persoanelor care vor asigura operarea SIMPV în secțiile de votare din țară", a declarat prim-adjunctul directorului STS, general de brigadă Ionel-Sorin Bălan, conform unui comunicat transmis de STS.


STS mai transmite că, pe 10 octombrie, au fost prezentate principiile generale și fluxurile informaționale și operaționale, precum și posibilele funcționalități ale aplicațiilor informatice realizate de STS în conformitate cu solicitările AEP și INS formulate până în acel moment, în vederea pronunțării unei decizii a BEC care să specifice cerințele operaționale necesare implementării.


"Încă din prima zi a lunii octombrie, specialiștii noștri acordă sprijin reprezentanților din străinătate ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în vederea identificării soluțiilor optime pentru asigurarea serviciilor de comunicații necesare funcționării SIMPV, în locațiile în care se vor înființa secții de votare. Din data de 7 octombrie 2019, STS, cu sprijinul MAE, a trimis către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României câte două tablete pentru fiecare secție de votare, propusă a se înființa, în vederea instruirii președinților și locțiitorilor secțiilor de votare din străinătate. De asemenea, astăzi, 18 octombrie, a început procesul de trimitere a necesarului suplimentar de tablete, materiale conexe și plicuri sigilate cu date de autentificare", menționează STS.


În vederea participării la sesiunile de instruire-examinare organizate de către STS, împreună cu MAE, pentru desemnarea membrilor operatori de calculator, au fost transmise personalului secțiilor de votare din străinătate instrucțiuni în vederea înscrierii acestora pe o platformă de pregătire online. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2667 secunde