Stelian Ion, de la USR, solicită simplificarea procedurilor privind ieșirea din autoizolare

589
Stelian Ion, de la USR, solicită simplificarea procedurilor privind ieșirea din autoizolare - stelianion-1584897107.jpg

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Stelian Ion, de la USR, care s-a aflat în autoizolare la domiciliu, a cerut autorităților să simplifice procedurile pentru ieșirea din izolare, arătând că la Direcțiile de Sănătate Publică se formează cozi, care cresc riscul contaminării cu Covid-19.

"Am ieșit din izolare și m-am prezentat așa cum spune legea la Direcția de Sănătate Publică, pentru a obține avizul epidemiologic. Să nu credeți că este ușor. Procedura este birocratică și voi cere simplificarea ei. Avizul nu poate fi eliberat online. Trebuie ca persoana în cauză să se prezinte la DSP, unde completează o cerere și depune o copie a cărții de identitate. Procedura ar trebui simplificată, întrucât e absurd ca acum zeci de oameni să fie nevoiți să aștepte la o coadă. Cum să ieși din izolare punându-te în situația de a te expune pericolului din pricina căruia ai ajuns în izolare?", a spus Stelian Ion, într-o postare pe Facebook.

În altă ordine de idei, punctul de vedere al parlamentarului constănțean este susținut și de Uniunea Salvați România.

"Într-o perioadă în care autoritățile comunică românilor, pe toate canalele, să limiteze sau chiar să elimine deplasările și ieșirile din casă, tocmai autoritățile sunt cele care-i pun pe drumuri și îi expun la pericole. Ieșit el însuși din izolare la domiciliu, deputatul USR a putut constata, după ce a sunat de zeci de ori la DSP Constanța, că birocrația excesivă nu doar că îngreunează activitatea Direcțiilor de Sănătate Publică, ci și pune în pericol, la propriu, viața românilor, obligându-i să stea ore întregi la cozi pentru a obține un act banal, dar atât de necesar. În absența unor măsuri rapide, situația va deveni și mai dificilă în perioada următoare, mai ales că, de la zi la zi, crește numărul celor aflați în izolare", au transmis și reprezentanții USR, pe Facebook.

Reamintim că deputatul constănțean Stelian Ion s-a autoizolat la domiciliu, după ce, pe 3 martie, cu ocazia audierii ministrului Justiției, a dat mâna cu senatorul Vergil Chițac, depistat cu coronavirus. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.493 secunde