Sorin Andrei are cele mai mari șanse să preia conducerea PNL Mangalia

527

Articole de la același autor

După finalizarea Congresului PNL din acest week-end, congres în care liberalii și-au ales președintele și membrii Biroului Politic Central, a venit rândul filialelor locale să își aleagă noile conduceri. La nivelul județului, primele alegeri au fost programate să aibă loc la Mangalia, pe 14 martie.
Actualul președinte al Filialei PNL Mangalia, Viorel Oleniuc, a declarat că nu va mai candida pentru un nou mandat, lăsând locul celorlalți colegi cu potențial. Potrivit lui, duminică, liberalii vor alege un nou președinte, dar și o nouă formulă pentru Biroul Politic Local. În conformitate cu prevederile statutului adoptat la finalul săptămânii trecute, biroul local trebuie să aibă între 11 și 19 membri. "Cel mai probabil vom merge pe o formulă de 13-15 membri, cu trei vicepreședinți", a precizat Oleniuc.
Până acum, doar Sorin Andrei și Sorin Mihai își anunțaseră intenția de a candida la președinția PNL Mangalia. Așa cum a recunoscut și Viorel Oleniuc, doar cei doi
și-au manifestat dorința de a prelua șefia filialei locale.
Pe parcurs, însă, au apărut niște schimbări. În urma discuțiilor pe care le-a avut cu colegii săi în vederea constituirii unei echipe, Sorin Mihai a anunțat că s-a decis să candideze pentru o funcție de vicepreședinte.
În aceste condiții, cele mai mari șanse de a câștiga președinția PNL Mangalia le are Sorin Andrei. Liberalul și-a propus să asigure formațiunii politice un drum propriu, precum și reafirmarea identității liberale. "PNL Mangalia nu va semna niciun fel de protocol sau alianță la nivel local cu niciun alt partid", a spus ferm el. Sorin Andrei a precizat totuși că liberalii din Mangalia vor susține proiectele care vin în sprijinul cetățenilor, existând posibilitatea de a forma majorități în Consiliul Local atât cu PSD, cât și cu PD-L, în funcție de fiecare caz în parte.
Sorin Andrei ia în calcul și pregătirile pentru alegerile locale din 2012. "Este prematur să spunem acum dacă vom face sau nu alianțe. Important este să reușim să facem o echipă care să administreze bine orașul și, cu siguranță, vom avea un cuvânt de spus la alegerile din 2012, și, de ce nu, să avem chiar un primar liberal", a mai completat el.
Dintre liberalii mangalioți, Sorin Cucoranu și-a afirmat, de asemenea, dorința de a ocupa o funcție de vicepreședinte. Asemenea potențialului președinte, Sorin Andrei, Cucoranu a recunoscut că noua conducere a PNL Mangalia trebuie să găsească soluțiile prin care formațiunea să își recapete identitatea pe plan local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8052 secunde