Siguranța pietonilor din Constanța, prioritară pentru consilierii de la PMP

290
Siguranța pietonilor din Constanța, prioritară pentru consilierii de la PMP - pmp-1574372581.jpg

Articole de la același autor

După propunerea înregistrată, la începutul anului, la Primăria Municipiului Constanța (nr. 3866/09.01.2019), privind suprailuminarea trecerilor de pietoni prin montarea unor corpuri de iluminat cu LED, propunere ce a fost deja parțial implementată, o nouă inițiativă a consilierilor locali ai Partidului Mișcarea Populară, filiala Constanța, a fost pusă în practică. Aceasta constă în plasarea unor marcaje de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni, prin care să se indice interdicția utilizării telefoanelor sau altor dispozitive electronice mobile în timpul traversării. 


Prima trecere semnalizată în acest mod a fost realizată pe strada Traian din Municipiul Constanța, în dreptul Liceului Teoretic "Traian". 


"Având în vedere numărul tot mai mare de pietoni ce utilizează dispozitive electronice în timpul traversării, dispozitive ce afectează substanțial atât atenția vizuală, cât și acustică, considerăm că astfel de marcaje sunt necesare în apropierea tuturor trecerilor de pietoni din Constanța. Precizăm că astfel de marcaje au fost implementate în multe orașe din Statele Unite ale Americii și din Europa, din cauza numărului tot mai mare de accidente cu victime produse din neatenția pietonilor care se angajează în traversare pe trecerile de pietoni, utilizând telefonul mobil sau purtând căști", se spune în expunerea de motive întocmită de consilierii locali, de la PMP, Secil Givan Cantaragiu, Cătălin Florin Papuc și Alexandru Zabara. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1171 secunde