Siegfried Mureșan: PPE va avea un summit, în 2019, la Sibiu

234
Siegfried Mureșan: PPE va avea  un summit, în 2019, la Sibiu - siegfriedmuresan-1541341369.jpg
Partidul Popular European (PPE) va organiza un summit la Sibiu în 2019, înainte de data de 9 mai, când este programat primul summit european în oraș, a anunțat, sâmbătă, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PPE, eurodeputatul Siegfried Mureșan.

"În 9 mai 2019 va avea loc o întâlnire cu caracter istoric la Sibiu, și anume va avea loc o reuniune a tuturor șefilor de state și de guverne din Uniunea Europeană, reuniune la care se va discuta despre viitorul Uniunii Europene. Și întotdeauna, Partidul Popular European, înaintea tuturor reuniunilor șefilor de state și de guverne, organizează o reuniune a șefilor de state și de guverne ce aparțin familiei noastre politice, adică toți președinții de țară și prim-miniștrii care provin din partide membre ale Partidului Popular European, se întâlnesc pentru a pregăti marele summit, pentru a pregăti Consiliul European. Și vă imaginați că, dacă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele României, Klaus Iohannis, și toți ceilalți prim-miniștri ai PPE se întâlnesc într-o sală să pregătească Consiliul European, atunci deciziile pe care ei le iau vor da coloana vertebrală a deciziei luate la summit-ul mare", a declarat Siegfried Mureșan, citat de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PPE, această familie europeană a avut ultimul summit de acest fel în septembrie anul acesta, înainte de Summit-ul de la Salzburg.

"PPE a organizat în trecut, mereu, când au existat asemenea reuniuni informale ale șefilor de state și de guverne și un summit PPE înaintea summit-ului mare, ultimul a avut loc pe 19 septembrie, la Salzburg, înaintea summit-ului mare, organizat de Președinția austriacă, a avut loc și summit-ul PPE. Așadar, Partidul Popular European este dispus să organizeze un summit PPE la Sibiu, înaintea summit-ului mare, un summit pe care îl vom organiza ca familie, PPE împreună cu Partidul Național Liberal, cu celălalt partid membru PPE din România și unul din cele mai influente partide membre ale PPE și este evident că acest summit va avea loc în plină campanie electorală", a explicat Siegfried Mureșan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5603 secunde