Sesiune extraordinară pentru Ordonanțele privind pensiile speciale și salariile polițiștilor

243
Sesiune extraordinară pentru Ordonanțele privind pensiile speciale și salariile polițiștilor - camera13364828491368013175138251-1502140931.jpg
Camera Deputaților și Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marți, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizațiile pentru creșterea copilului și salariile polițiștilor, scrie realitatea.net


Sesiunea extraordinară este necesară pentru ca OUG-urile adoptate vineri de Guvern să poată intra în vigoare. Aceste ordonanțe de urgență exced legea de abilitare a Guvernului.

Potrivit legii, pentru ca ordonanțele să intre în vigoare în vacanța parlamentară este nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în termen de 5 zile de la adoptare.

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanță prin care se plafonează pensiile speciale, care nu mai pot depăși valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia, o ordonanță privind plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului la 8.500 lei, precum și o OUG prin care au fost mărite salariile polițiștilor cu 10% și cu 15% salariile personalului civil din instituțiile de siguranță națională.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4335 secunde