Sentința pentru Dragnea, amânată pentru 8 iunie. DNA cere 7 ani de închisoare

216
Sentința pentru Dragnea, amânată pentru 8 iunie. DNA cere 7 ani de închisoare - liviudragneaserviciilenusuntstri-1527579588.jpg
Președintele PSD, Liviu Dragnea, va primi pe data de 8 iunie sentința în dosarul angajărilor ilegale. Procurorii au cerut peste 7 ani de închisoare, în timp ce șeful PSD a solicitat să fie achitat.


xxx



Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au amânat pentru data de 8 iunie decizia în dosarul "Bombonica", unde Liviu Dragnea este acuzat de DNA de instigare la abuz în serviciu.

"DNA pentru mine vrea pe viață. Pentru mine și alți lideri politici. Am afirmat cu tărie nevinovăția mea, am solicitat achitarea și am mai spus că eu muncesc în folosul comunității de peste 20 de ani de zile", spunea, pe 15 mai, Liviu Dragnea.

Procurorii DNA au altă variantă în ceea ce privește soarta lui Liviu Dragnea. La ultimul termen, anchetatorii au cerut șapte ani și jumătate de închisoare.

Șeful PSD și fosta sa soție, Bombonica Prodana, sunt printre cei acuzați că ar fi menținut ilegal în funcție la Protecția Copilului Teleorman două angajate care, de fapt, ar fi lucrat la sediul PSD.

La momentul pronunțării deciziei de azi, Liviu Dragnea nu se afla în țară. Liderul PSD se află, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, într-o vizită în Elveția.

Dragnea efectuează, în perioada 29-31 mai, o vizită oficială la Berna, în cadrul unui eveniment al Consiliului Național al Confederației Elvețiene.

Conform memorandumului aprobat de Biroul permanent al Camerei Deputaților, liderul PSD va avea o întrevedere cu președintele Confederației Elvețiene, Alain Berset, și cu președintele Consiliului Național, Dominique de Buman. În aceeași vizită se va întâlni și cu președintele Comisiei pentru politică externă a Consiliului Statelor.

Printre temele de discuție vor fi: viitoarea contribuție a Elveției la fondul de Coeziune a UE, relațiile economice bilaterale și prioritățile viitoarei președinții a României la Consiliul EU.

Liviu Dragnea va fi însoțit de vicepreședintele Camerei Deputaților, deputatul PSD Gabriel Vlase, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6126 secunde