Senatul a decis! Parlamentarii pot fi angajați și la companii de stat

140
Senatul a decis! Parlamentarii pot fi angajați și la companii de stat - parlament82868400-1550518402.jpg
Senatul a adoptat luni propunerea legislativă pentru completarea art. 10 din Legea 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, potrivit căreia acestor funcționari li se permite să participe în cadrul unor organisme sau organe colective de conducere în calitate de reprezentant al unei instituții fără să se afle într-o situație de incompatibilitate.

Funcționarul public trebuie să fie desemnat să participe în aceste organisme de conducere colectivă în baza unui act administrativ.

S-au înregistrat 79 de voturi "pentru", 29 - "împotrivă" și o abținere.

Senatorii Opoziției au sesizat la acest act normativ că social-democratul Virginel Iordache, deși a votat cu mâna ridicată în lipsa cartelei, figurează pe listă și la vot electronic.

Potrivit președintelui de ședință, Claudiu Manda, staff-ul ar fi explicat că votul electronic al senatorului Iordache îi aparținea lui Ioan Simionca (ALDE), care ar fi votat de la pupitrul colegului său din PSD. Manda a spus că situația creată va fi analizată și în Biroul permanent.

Propunerea legislativă, inițiată de deputații Neculai Eftimie (PSD) și Florică Calotă (ALDE), va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Sursa: realitatea.net 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.0054 secunde