Senatul a adoptat moțiunea simplă la adresa ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu

335
Senatul a adoptat moțiunea simplă la adresa ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu - senat-1575909987.jpg
Senatul a adoptat, în această seară, moțiunea simplă la adresa ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Moțiunea a primit 59 voturi "pentru", 56 voturi "contra", două abțineri, informează Agerpres. 



Senatorul PSD Radu Oprea a declarat luni că ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, trebuie să plece din funcție pentru că "judecă și gândește greșit", încercând să impună "idei care au definit un program de guvernare anacronic".

"V-am studiat în decursul timpului și atunci când am fost colegi la Comisia economică și, mai apoi, când ați devenit ministru al Finanțelor Publice și la început am crezut că este vorba despre o fobie, tripofobie, sau fobia găurilor. Între timp am constatat că este mult mai grav de atât și văzând acel selfie minunat pe care vi l-ați făcut în ziua moțiunii de cenzură am înțeles că este vorba despre narcisism și acest lucru ne afectează pe toți. Narcisismul dumneavoastră se manifestă prin faptul că neapărat profeția pe care ați făcut-o de foarte multe ori isteric, atunci când vorbeați despre ce face PSD la guvernare, trebuie să se îndeplinească astăzi și trebuie să găsiți toate mijloacele ca cei 4,4% deficit să fie reali. Nu contează dacă nu mai colectăm în ultimele 2 luni, nu contează că am dat drumul la un desfrâu al cheltuielilor publice, contează doar dumneavoastră și profeția dumneavoastră că vom avea 4,4% deficit. Nicio instituție europeană, nicio instituție mondială, fie că vorbim de FMI, fie că vorbim de Comisie, fie că vorbim de alte instituții, niciuna astăzi nu prognozează un deficit de 4% măcar", a spus Radu Oprea, în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii "Guvernare PNL, numele tău este austeritate".

El a adăugat că declarațiile lui Cîțu despre deficit au făcut "să explodeze cursul euro/leu, lucru care are impact asupra tuturor românilor".

Oprea a adăugat că motivul principal pentru care ministrul Finanțelor ar trebui să plece ține de "ideile pe care le-a introdus în programul de guvernare".

"Sunt idei care au definit un program de guvernare anacronic (...). Retorica FMI, a BM, a CE s-a schimbat mai ales după criza din 2008 în care și-au recunoscut incapacitatea modelului economic, mai ales cu criza din Grecia", a declarat senatorul PSD.

Oprea a adăugat că pot fi găsite și alte soluții economice în locul unui program de austeritate pe care-l propune PNL prin Cîțu.

"Statul minimal a eșuat, și nu o spun eu, o spune FMI și celelalte instituții pentru că în Chile sau în Georgia astăzi sunt demonstrații de stradă pentru că oamenii nu mai suportă ilegalitățile așa cum sunt ele astăzi", a afirmat senatorul PSD.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3745 secunde