Șeful statului, supărat că nu există un cadru legal pentru proiectele dedicate Centenarului

150
Șeful statului, supărat că nu există un cadru legal pentru proiectele dedicate Centenarului - iohannis-1521132863.jpg
Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat regretul pentru faptul că manifestările și proiectele dedicate Centenarului se pregătesc în lipsa unui cadru legal, care să fi fost adoptat de Parlament.

"Regret că manifestările și proiectele dedicate Centenarului se pregătesc în lipsa unui cadru legal, care cadru nu a fost încă adoptat de Parlament. Regretabil este și faptul că, deși Guvernele succesive din ultimul an ne-au anunțat în repetate rânduri de iminența prezentării unui program național al Centenarului și a adoptării unui mecanism transparent și operațional de sprijin, acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat președintele, la dezbaterea "România la Centenar", organizată de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui Iohannis, jocul politic mărunt a avut câștig de cauză în fața oportunității de a construi consens politic, coeziune și angajament social în jurul unor proiecte de modernizare a țării.

"Am încurajat toate Guvernele României de după 2015, au fost cinci, să-și asume cu maximă responsabilitate rolul de a dovedi, prin proiecte concrete, importante, implementate cu responsabilitate, capacitatea țării noastre de a se angaja în al doilea secol al său de modernitate. Centenarul a creat în societatea românească un orizont de așteptare comparabil, poate, cu momentul aderării țării noastre, în 2007, la Uniunea Europeană. Din păcate, jocul politic mărunt a avut câștig de cauză în fața unei rare oportunități: aceea de a construi consens politic, coeziune și angajament social în jurul unor obiective și proiecte de modernizare a țării, continuând idealurile Marii Uniri", a afirmat șeful statului, citat de Agerpres.

În opinia sa, Centenarul nu trebuie să fie un simplu prilej de ceremonii, deoarece nu marchează doar momentele de acum 100 de ani, ci vizează și proiectele României moderne.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3958 secunde