Șeful statului atacă la CCR modificările aduse Codului Penal

347
Șeful statului atacă la CCR modificările aduse Codului Penal - ccriohannis-1532534264.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a sesizat, ieri, Curtea Constituțională asupra legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Aceasta este prima cale de atac a președintelui asupra modificărilor aduse Codului Penal. 


În sesizarea către CCR, potrivit Digi24, președintele arată că ambele legi au fost adoptate de Parlament cu încălcarea Constituției și conțin mai multe prevederi neconstituționale.


Președintele Klaus Iohannis anunțase din 4 iulie că va ataca la CCR modificarea Codurilor penale, spunând că este "revoltătoare" și că ceea ce fac PSD-ALDE este o dictatură a majorității profund dăunătoare democrației. 


Legea de modificare a Codului penal a fost atacată la Curtea Constituțională și de către ICCJ și ale PNL și USR, iar CCR se va pronunța în acest caz în 25 septembrie.


Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat în sesiunea extraordinară a Parlamentului de către plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, cu 167 de voturi "pentru", 97 de voturi "împotrivă" și 19 abțineri, în condițiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile, iar printre cele mai importante modificări la Codul penal se numără redefinirea abuzului în serviciu și abrogarea neglijenței în serviciu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9487 secunde