Se reînnoiește parcul auto al RATC. Primăria Constanța a semnat contractul pentru 104 autobuze noi

1281
Se reînnoiește parcul auto al RATC. Primăria Constanța a semnat  contractul pentru 104 autobuze noi - fondautobuzeprimarie1-1531494193.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat vineri, în prezența Ambasadorului Republicii Turcia în România, E.S. Osman Koray Ertaș și a reprezentantului BERD, Iustin Ivănescu, contractul de furnizare a celor 104 autobuze urbane cu societatea Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ș, câștigătoarea licitației internaționale, în cadrul proiectului Smart Transport Public Constanța.

"Constanța va avea 104 autobuze noi, dar va avea și o companie nouă și puternică de transport public rezultată din transformarea RATC. Mulțumesc echipei BERD pentru colaborarea excelentă și am încredere că prin semnarea acestui contract constănțenii vor beneficia de cele mai bune autobuze pe care compania Anadolu Isuzu le-a produs vreodată. De asemenea, mulțumesc echipei mele pentru efortul depus în realizarea acestui obiectiv și E.S. Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia în România, care a participat, alături de reprezentanții comunității oamenilor de afaceri turci, la acest moment important în viața orașului nostru", a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Directorul de export al companiei care va furniza autobuzele a anunțat că se vor face eforturi pentru a le aduce la Constanța cât se poate de repede.

"Distinși cetățeni ai orașului Constanța, suntem foarte mândri să semnăm contractul pentru a deservi acest minunat oraș istoric și turistic cu cele 104 autobuze pe care le vom livra în cel mai scurt timp. Scopul companiei noastre este să furnizăm vehicule sigure, viabile, de încredere și cu o tehnologie durabilă", a declarat Hakan Kefoğlu, Export Director Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS.

Calitate crescută a serviciilor publice de transport

Achiziționarea autobuzelor este posibilă cu sprijinul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

"Banca Europeană pentru Recontrucție și Dezvoltare este fericită să se afle în acest proiect în parteneriat cu municipalitatea. Îi mulțumim domnului primar Decebal Făgădău și întregii echipe din Primăria Constanța pentru colaborarea excelentă de până acum și suntem încântați că putem să ajutăm la îmbunătățirea vieții constănțenilor. Vom lucra în continuare cu echipa domnului primar Făgădău și compania de transport pentru a crește calitatea serviciilor de transport public și aducerea lor la un standard modern", a precizat Iustin Ivănescu, Associate Banker EBRD.

La rândul său, ambasadorul Republicii Turcia în România, Excelența Sa Osman Koray Ertaș, s-a arătat fericit să se afle la Constanța pentru acest moment important când compania turco-japoneză Anadolu Isuzu semnează contractul cu municipalitatea.

"Sper ca aceste autobuze realizate cu ajutorul tehnologiei japoneze să fie în beneficiul cetățenilor acestui oraș minunat. Turcia și România sunt parteneri strategici, iar Constanța a reprezentat întotdeauna un prieten apropiat și drag al poporului meu", a spus ambasadorul Republicii Turcia în România.

Reînnoirea parcului auto al RATC

Achiziția se face în baza unui împrumut contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 100 de milioane de lei, și are în vedere înnoirea parcului auto de transport public de călători al Constanței cu 104 autobuze noi, standard Euro 6.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, domnul Uygar Mustafa Sertel, Atașatul Comercial al Republicii Turcia la Constanța, domnul Kadir Yazîhan, reprezentanții Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ș., Bora Öner și Hakan Kefoğlu, dar și reprezentanții Anadolu Automobil ROM SRL, Huseyin Aykol și Maria Magdalena Peșu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6665 secunde