Se întoarce Crin Antonescu în politică? "Mulți colegi au cerut revenirea mea"

739
Se întoarce Crin Antonescu în politică?

Articole de la același autor

Fostul președinte PNL Crin Antonescu a declarat, ieri,

că se încadrează "cu vârf

și îndesat" în criteriile stabilite de PNL pentru candidații la europarlamentare, subliniind că este "cât se poate

de anti-pesedist".

"În ce privește criteriile din portretul robot pe care l-a făcut domnul Orban unui bun candidat la europarlamentare și în general pentru acest partid, personal cred că mă încadrez chiar cu vârf și îndesat pentru că am fost de aproape 30 de ani cu valorile dreptei liberale, încercând să le definesc mai clar sau să contribui la eforturile de definire a lor, că ele nu se reduc la a fi anti-PSD, nu au cum. În al doilea rând, în ceea ce privește anti-pesedismul, nu vreau să par lipsit de modestie într-o vreme în care este concurs de anti-pesedism, dar și sincer cred că nu am de luat lecții. Unu la mână, pentru că puțini oameni în țara asta în viața politică au motive să nu iubească PSD așa cum am eu, nu trebuie să explic de ce. Doi la mână, cred că puțini oameni politici au produs daune PSD cum totuși am produs eu și nu aș da decât exemplul faptului că, asumându-mi o decizie pe care nu o regret absolut deloc, o decizie corectă, dar grea, în 2014, am făcut cred singurul pas care putea împiedica PSD să aibă astăzi președinte", a afirmat Crin Antonescu la Antena 3.

El a mai spus că a intrat în politică liber și a ieșit liber.

"Din păcate, nu sunt în poziția de a face ceva împotriva abuzurilor și atunci vorbirea sau tăcerea contează mai puțin, dar dacă vorbim de dreapta politică și dacă vorbim de temeiurile pentru care am intrat în politică unii acum 25 de ani, acum 30 de ani, unii acum șase luni la PNL, cred că sunt acelea de a nu tolera nici abuzuri, nici aberații, nici persecuții, nici situații în care unii politicieni nu mai au curajul să vorbească. Eu am intrat în politică liber și am ieșit liber, voi candida sau nu la europarlamentare este un detaliu care nu schimbă fondul problemei", a susținut Antonescu.

"Îndeplinesc toate condițiile pentru a candida

la europarlamentare"

Acesta a mai afirmat că are, din punctul său de vedere, toate condițiile îndeplinite pentru a putea intra în calcul la europarlamentare.

"Eu sunt în acest moment, în această discuție, în urma unui fapt simplu: în frunte cu domnul președinte Orban, în mod public, mulți colegi au solicitat în repetate rânduri revenirea mea în politică. Am spus că decizia mea de a nu reveni în conducerea partidului, în Parlamentul României, de a nu reveni în viața politică din România este ireversibilă și are niște motive pe care le-am spus de o mie de ori. Dar la chestiunea privitoare la Parlamentul European am spus da, asta aș face, dacă doriți, sunt la dispoziție, dacă nu, nu. Au spus că doresc atunci, eu am depus această candidatură, am un dosar de candidatură, am, din punctul meu de vedere, toate condițiile îndeplinite ca să pot intra în calcul, partidul va face o evaluare, cum a spus și președintele Orban, a spus corect și criteriile", a mai spus Antonescu.

El a mai declarat că nu are niciun indiciu că președintele Klaus Iohannis ar fi reticent referitor la candidatura sa la europarlamentare.

"Nu am niciun indiciu și sincer nici nu cred, pentru că eu, la urma urmelor, așa sunt obișnuit să gândesc: dacă aș fi în locul domnului Iohannis nu m-ar deranja deloc ca o persoană de felul meu să fie pe lista partidului care mă susține. Așa gândesc eu, nu am niciun indiciu să consider că domnul Iohannis are ceva împotriva mea sau a candidaturii mele", a adăugat Antonescu.

Reamintim că președintele liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat că PNL și-a propus să finalizeze lista de candidați la alegerile europarlamentare până în data de 15 februarie, urmând ca aceasta să fie votată în Biroul Politic Național al partidului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.487 secunde