Schimbări în Consiliul Local Constanța. Cine pleacă și cine vine

757
1
Schimbări în Consiliul Local Constanța. Cine pleacă și cine vine - sedintaconsiliullocal2-1472230548.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai Municipiului Constanța se reunesc, miercuri, 31 august, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ, în cadrul unei ședințe ordinare. Pe ordinea de zi se află 41 de proiecte de hotărâre.

În cadrul întâlnirii, liberalul Horia Marius Căliminte, ales consilier local la alegerile din 5 iunie, va depune jurământul, el fiind absent până acum de la ședințele Consiliului Local Municipal Constanța.

În timp ce aceasta va depune de-abia acum jurământul, întregind echipa liberalilor, în tabăra PSD se înregistrează o demisie prin plecarea Adrianei Teodoru care a anunțat că renunță la mandat, motivele nefiind, deocamdată, cunoscute.

În acest context, aleșii locali vor valida în locul ei un alt social-democrat, în persoana lui Cristian Mihăilescu, de profesie inginer.

Unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi vizează acordarea titlului de cetățean de onoare post-mortem al municipiului Constanța, fostului director al Direcției Județene a Arhivelor Naționale, Virgil Coman.

În cadrul ședinței, aleșii vor aproba rectificarea bugetului local pe anul 2016, precum și execuția bugetului local pe trimestrul II pe anul 2016. În plus, ei vor aproba și bugetele de venituri și cheltuieli ale unor instituții aflate în subordine precum RATC, RADET și RAEDPP.

Cum anotimpul rece se apropie, consilierii iau în calcul și stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în sezonul rece 2016-2017 în municipiul Constanța. Potrivit proiectului, urmează să se aprobe prețul de 250 lei pe gigacalorie ca preț local al populației al energiei termice furnizată de către RADET Constanța. În aceste condiții, diferența dintre prețul local de 430, 55 lei/gigacalorie format din prețul de produ-cere, tarifele de transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrată popu-lației și prețul local facturată acesteia, în sumă de 180,55 lei/gigacalorie, se suportă de la bugetul local.

Pe de altă parte, pe ordinea de zi se află și un proiect privind achiziția serviciului de specialitate a unui expert parte care să asigure apărarea intereselor municipalității în dosarul civil nr. 2711/99/2016 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în vederea efectuării expertizei contabile. Practic, este vorba despre dosarul în care Municipiul Constanța este în litigiu cu Polaris M. Holding, având ca obiect gestionarea serviciului public de salubrizare a localității.

Un alt proiect ce se va afla pe masa aleșilor și va trebui votat privește aprobarea protocolului privind încasarea de către Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local a taxelor gestionate de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Constanța. Totodată, se va aproba și Regulamentul de organizare și funcționare a activității de voluntariat în cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local. Vom reveni în edițiile viitoare cu mai multe detalii privind toate proiectele care vor fi votate de aleșii locali ai municipiului Constanța. 

Comentează știrea

Mine
27 august 2016
Pretul gigacaloriei

Trebuie sa fie subventionat si pretul la gaze pt. populatie , in acelas raport. Altfel este discriminare si cazul devine penal ! De ce aparati RAJA si pe cei racordati din bani ..... publici ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4278 secunde