"Românii sunt chemați să spună dacă vor stat de drept sau nu"

128
Candidatul PMP aflat pe prima poziție a listei de candidați, fostul președinte Traian Băsescu, spune că alegerile europarlamentare sunt extrem de importante în situația în care se află Uniunea Europeană și că trebuie creat un nou început al Uniunii Europene. El a afirmat și că la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis românii sunt chemați să spună dacă vor sau nu stat de drept.


"Îi rog pe români să vină la vot, este un scrutin extrem de important. (...) Pe de altă parte, pentru România avem acest referendum convocat de președinte în care românii sunt chemați să spună dacă vor stat de drept sau nu. De fapt, ăsta e mesajul de fond al întrebărilor, al celor două întrebări și aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv celor două întrebări prin prezență de bună seamă", a declarat Traian Băsescu,

El a mai spus că nu se aștepta să fie aglomerat la secția de votare și consideră că acest lucru este un semn bun.

"Nu mă așteptam să fie aglomerat, e un semn foarte bun că e aglomerat la secția de votare din Jean Monet, unde de regulă e foarte lejer", a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă România a avut stat de drept în ultimii ani, fostul șef al statului a răspuns: "Oricum, este mai de drept decât a fost până în 2004, dar în mod categoric trebuie corectat și de fapt faptul că mulți nu au acceptat ideea că după 10 ani de funcționare a unei legislații în care s-au văzut și plusuri și minusuri, după 10 ani în care am văzut și oamenii de foarte bună calitate în instituțiile de aplicare a legii și oamenii de calitate mai slabă. După acești 10 ani niște modificări trebuiesc făcute, unele s-au făcut, altele vor trebuie făcute în mod categoric, mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curții Constituționale și directive ale Uniunii Europene cum este cea cu privire la confiscarea extinsă și cea cu privire la consolidarea prezumpției de nevinovăție".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9647 secunde