Klaus Iohannis, declarații la Bruxelles:

"România sprijină implementarea obiectivelor legate de Piața Unică Digitală"

280
Președintele Klaus Iohannis a reafirmat, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, sprijinul pentru implementarea obiectivelor legate de Piața Unică Digitală.

"Președintele României a reafirmat sprijinul pentru implementarea obiectivelor legate de Piața Unică Digitală, arătând că definitivarea acesteia reprezintă o prioritate majoră la nivel european și a exprimat, totodată, susținerea pentru intensificarea eforturilor în domeniul cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării, în scopul întăririi capacităților Uniunii Europene de a produce și utiliza cunoștințe", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, consultat de Agerpres.

Agenda reuniunii a cuprins problematica migrației, securitatea și apărarea europeană, aspectele vizând creșterea, ocuparea și competitivitatea, inclusiv politica comercială și poziția UE referitoare la măsurile SUA privind instituirea unor taxe la importuri din state terțe, alte aspecte vizând relațiile externe ale Uniunii.

Totodată, Consiliul European a luat notă de propunerile vizând Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 avansate de către Comisia Europeană și a andosat concluziile Consiliului UE privind procesul de extindere, stabilizare și asociere, precum și prelungirea sancțiunilor economice referitoare la Rusia, se precizează în comunicat.

Liderii europeni au reiterat și necesitatea unei abordări cuprinzătoare a provocărilor legate de migrație.

"A fost evidențiată nevoia menținerii unei atenții sporite asupra tuturor rutelor de migrație, precum și pentru evitarea creării de noi rute. În plus, a fost reiterată necesitatea unui sprijin consolidat pentru statele din Africa, state de origine sau de tranzit, inclusiv sub aspect financiar, precum și pentru regiunea Balcanii de Vest și Spania, în contextul intensificării mișcărilor migratorii pe rutele din estul și vestul Mediteranei. Totodată, s-a agreat implementarea celei de-a doua tranșe din Facilitatea Uniunii Europene pentru refugiații din Turcia", se arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5139 secunde