România și-a lansat oficial candidatura ca membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU

127
România și-a lansat oficial candidatura ca membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU - teodormelescanu-1496476546.jpg
Lansarea oficială a campaniei de promovare a candidaturii României pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite în perioada 2020 - 2021 a avut loc vineri, în prezența ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.


Evenimentul s-a desfășurat la sediul ONU și s-a bucurat de participarea a numeroși membri ai corpului diplomatic reprezentând toate grupurile geografice din Organizație, precum și înalți oficiali din conducerea forului, ceremonia marcând un moment important pentru România din perspectiva unui "angajament de durată pentru Pace, Justiție și Dezvoltare", sloganul sub care se va derula campania țării noastre.


Potrivit unui comunicat, ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat semnificația specială a acestui moment pentru diplomația română, din prisma confirmării rolului țării noastre de actor responsabil al comunității globale și a arătat că, din perspectiva României, deținerea unui nou mandat de membru nepermanent în CS ONU reprezintă un angajament strategic și un obiectiv la a cărui atingere va participa întregul spectru politic.


În cadrul discursului său, Meleșcanu a punctat că, în ceea ce privește candidatura României la principalul for global cu responsabilități în domeniul menținerii păcii și securității internaționale, aceasta reflectă angajamentul țării noastre pentru promovarea principiilor și valorilor Cartei ONU, precum și recunoașterea contribuției pe care România a avut-o ca membru nepermanent în Consiliul de Securitate pe durata a patru mandate precedente, precizează MAE.


"Trăim într-o lume complexă, volatilă, în care ne confruntăm cu noi și diversificate provocări cărora trebuie să le facem față în fiecare zi. Nevoia unei organizații robuste, cum este ONU, care să reprezinte un garant al păcii și o platformă pentru găsirea celor mai adecvate soluții este mai mare ca niciodată. Îmi exprim întreaga convingere că ONU va continua să identifice cele mai eficiente instrumente pentru a răspunde provocărilor globale. România își va aduce propria contribuție la eforturile comune, la nivelul ONU, și va împărtăși responsabilitatea colectivă în soluționarea crizelor internaționale, inclusiv din perspectiva deținerii mandatului de membru nepermanent în CS ONU", a declarat șeful diplomației române.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4682 secunde