Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan:

"România riscă să rămână fără fonduri de la UE"

261
Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, deputata Raluca Turcan, susține că au scăzut dramatic șansele pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru Justiție și că România riscă să piardă o parte din banii europeni.

Raluca Turcan a prezentat, într-o conferință de presă, concluziile sale în urma vizitei la București a prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

"România este sub o monitorizare extrem de atentă din partea Comisiei Europene în ceea ce privește ofensiva de politizare a Justiției manifestată de PSD-ALDE. România riscă să rămână fără fonduri de la Uniunea Europeană și primește avertismente extrem de dure cu privire la îndeplinirea condițiilor de apartenență la UE și de beneficiere a banilor europeni. România ar trebui să tindă spre ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare pe Justiție. Acesta ar trebui să fie un obiectiv național, dus la îndeplinire de cei care guvernează România. Din păcate însă, în ultima perioadă, șansele ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să fie ridicat s-au diminuat dramatic, iar dacă cei din majoritatea PSD-ALDE nu se trezesc, riscăm, pe de o parte, să rămânem rușinea Europei, cu o monitorizare foarte atentă pe tot ceea ce face România în planul activității judiciare și, în același timp, să pierdem o parte din banii europeni, pentru că, atunci când UE acordă bani țărilor membre, acestea trebuie să ofere garanția că ei sunt cheltuiți transparent, corect, și că Justiția funcționează în cazul în care se produc derapaje", a declarat Raluca Turcan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6334 secunde