Deputatul George Vișan:

"România a făcut un pas important ca lider regional în sectorul energetic"

267

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, plenul Camerei Deputaților a aprobat PLX 506/2018 respectiv, Legea privind măsurile necesare pentru implementarea proiectelor de importanță națională în domeniul energiei electrice, investiții strategice pentru România. 
Potrivit deputatului constănțean George Vișan, de la PSD Constanța, acestea constituie elemente esențiale ale uniunii energetice europene, context în care implementarea acestor proiecte, cum ar fi Clusterul "Black Sea Coridor" pentru legătura România - Bulgaria, Clusterul "Mid Continental East Corridor" pentru legătura România - Serbia și realizarea inelului de transport al energiei electrice la tensiunea de 400 KV, devin priorități naționale. 


"În acest context, nou adoptata lege, promovată la inițiativa președintelui Comisiei de Politici Economice, Gheorghe Simon, și susținută de președintele Comisiei de Industrii și Servicii, Iulian Iancu, era necesară și benefică pentru fluidizarea și urgentarea realizării acestor proiecte cu un rol esențial în consolidarea și extinderea infrastructurii de transport a energiei electrice pe tot teritoriul României și conexiunile cu sistemele de transport din țările învecinate. Așa cum declaram acum ceva vreme, România trebuie să joace un rol major în regiunea Mării Negre din perspectiva furnizării energiei electrice, dar și a infrastructurii de transport. Iată că, săptămâna aceasta, România a făcut un pas important pentru a consolida această poziție de lider regional în sectorul energetic", a declarat deputatul constănțean George Vișan. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6525 secunde