"Rolul religiei în promovarea valorilor identitare a etnicilor turci", în atenția UDTR

530

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a derulat în perioada 21-27 iulie 2019, proiectul, "Rolul religiei în promovarea valorilor identitare a etnicilor turci", la Istanbul, în Republica Turcia. 


Proiectul a fost organizat de comisia de religie a UDTR și a reunit membri cu studii superioare, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, de la filialele UDTR din: Constanța, București, Brăila, Cumpăna, Lazu, Mangalia, Valu lui Traian, Cobadin, Medgidia, Techirghiol și Cernavodă. 


În cadrul proiectului, tinerii au avut posibilitatea să se reculeagă și să se roage în geamiile "Sultanahmet", "Fatih", "Sultan Mihrimah" și "Eyyup" și să viziteze obiective istorice și turistice precum: Muzeul "Hamam Turcesc" al Universității "Bayazid al II-lea", Turnul Galata, Büyükada, Aya Sofia și Piața Taksim. Alături de participanții la proiect 
s-a aflat și președintele UDTR, ing. Fedbi Osman. 


Proiectul "Rolul religiei în promovarea valorilor identitare a etnicilor turci" se înscrie în seria de programe organizate de UDTR cu scopul de a-i apropia pe membrii comunității turce din Dobrogea de valorile religiei islamice dar și de a cunoaște îndeaproape istoria și civilizația turcă. 


"Este de datoria noastră ca prin acest gen de proiecte să promovăm în rândul membrilor comunității noastre islamul moderat, specific etnicilor turci dobrogeni și valorile sale morale care îndeamnă la pace, toleranță, respect și iubire", a declarat președintele UDTR, ing. Fedbi Osman.


Proiectul a fost organizat și coordonat de vicepreședinta comisiei de religie, prof. Firdes Musledin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4245 secunde