Robert Cazanciuc, președinte interimar al Senatului

251
Robert Cazanciuc, președinte interimar al Senatului - dd-1586436158.jpg
Vicepreședintele Senatului Robert Cazanciuc a preluat, joi, de la colegul său, social-democratul Titus Corlățean, atribuțiile de președinte interimar al acestui for legislative, relatează Agerpres.

Potrivit lui Cazanciuc, Corlățean a anunțat în ședința Biroului Permanent că renunță la funcția de președinte al Senatului din motive personale, solicitând ca funcția să fie preluată de unul dintre vicepreședinți. L-a propus în acest sens pe Robert Cazanciuc.

Noul președinte al Senatului a a pledat pentru dialog între instituții, autorități și între grupurile parlamentare. "Voi dialoga și colabora cu toate grupurile parlamentare, astfel încât legile trimise de Senat să facă mai bună viața tuturor românilor. E o preluare de atribuții într-un moment dificil pentru întreaga țară și, mai mult ca niciodată, avem nevoie să stăm în jurul mesei rotunde indiferent din ce partid provenim pentru a stabili prioritățile pentru țară, fără patimă, fără orgolii. Trebuie să ne asumăm în momente dificile decizii care să schimbe în bine viața românilor", a afirmat Cazanciuc.

Titus Corlățean anunța, la începutul lunii februarie, că este desemnat de conducerea Senatului, în urma demisiei lui Teodor Meleșcanu, să exercite atribuțiile de președinte al acestui for legislativ până la alegerea unui nou președinte. Teodor Meleșcanu a demisionat pe 3 februarie din această funcție, după ce, pe 22 ianuarie, Curtea Constituțională a stabilit că este neconstituțională alegerea sa la conducerea Senatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0834 secunde