REZIDENTIAT 2019. Anunț de la ministrul Sănătății

172
REZIDENTIAT 2019. Anunț de la ministrul Sănătății - x2rezidenti12ke15706126426841-1574942979.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că pentru rezidențiatul care are loc în 8 decembrie s-au înscris 8.876 tineri absolvenți ai universităților de medicină și farmacie, iar centrele de examen sunt pregătite. "Ne dorim ca toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60% din punctaj să fie admiși, în condițiile în care resursa umană este deficitară", a transmis ministrul Victor Costache.


"Cele 6 centre universitare îndeplinesc condițiile pentru organizarea concursului de intrare în Rezidențiat, dar și pentru pregătirea unui număr suplimentar de rezidenți", a transmis, joi Ministerul Sănătății, care a precizat că ministrul Victor Costache a condus videoconferința organizată pe această temă.


Potrivit Ministerului Sănătății, în cadrul întâlnirii s-a mai discutat și despre adoptarea unor măsuri suplimentare care să dea posibilitatea concurenților care obțin la concurs peste 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe țară să fie admiși ca rezidenți.


"Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar ne dorim ca toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, să fie admiși, în condițiile în care resursa umană este deficitară. Vom găsi soluții pentru acești tineri, așa cum a asigurat și primul ministru, și am cerut departamentelor de specialitate din cadrul ministerului să prezinte o analiză în acest sens, inclusiv pe criterii demografice pentru a putea lua decizii privind repartizarea pe centre universitare a viitorilor rezidenți. După concurs vom discuta împreună, toți cei implicați, și măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea acestui concurs în anii care urmează", a spus ministrul Costache în timpul videoconferinței.


Reprezentanții centrelor universitare în care este organizat concursul au informat că au capacitatea de a asigura suplimentarea numărului de rezidenți, în special pentru specialitățile deficitare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4041 secunde