Deputatul George Vișan:

"Revizuire în creștere a Băncii Mondiale în ce privește România"

384

Articole de la același autor

Zilele trecute, reprezentanții Băncii Mondiale anunțau că au revizuit în creștere la 3,6% estimările privind avansul economiei românești în 2019, cu 0,1 puncte procentuale mai mult față de prognoza din ianuarie 2019.  Mai exact, aceste rezultate erau menționate în raportul băncii "Global Economic Prospects" publicat miercuri, 12 iunie. 


De asemenea, potrivit parlamentarului constănțean George Vișan, de la PSD, instituția financiară internațională se așteaptă ca România să raporteze pentru 2020 și 2021 o creștere a Produsului Intern Brut de 3,3% și, respectiv 3,1%, în creștere cu 0,2 și, respectiv 0,3 puncte procentuale față de previziunea precedentă. El a mai explicat că, în Europa și Asia Centrală, regiune care include România, creșterea s-a moderat la 3,1% anul trecut, în timp ce, în 2019, economia a avut un start lent, în urma atenuării investițiilor și a comerțului. 


Mai mult, în acest context, deputatul George Vișan, secretar al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților, semnalează că în Europa Centrală în schimb, activitatea economică a încetinit mai accentuat spre sfârșitul anului trecut, reflectând scăderea cererii pe plan intern și dificultățile provocate de factorii externi. 


"Prin urmare, îngrijorările formulate la Bruxelles ar trebui îndreptate în primul rând spre această zonă, și abia apoi spre România. Și în 2019, inclusiv la recomandarea Comisiei Europene, România a întreprins acțiuni, astfel încât să asigure aplicarea integrală a cadrului fiscal-bugetar și să consolideze respectarea obligațiilor fiscale și colectarea impozitelor. Banca Mondială este interesată și de subiectul inovării pe guvernanță și transformare digitală, iar în acest sens derulează o serie de programe atât la nivel internațional, cât și regional. Sectorul digital din România poate contribui la transformarea Europei în întregime și mai ales a regiunii, așa cum a declarat chiar joi la București Juan Navas Sabater, manager în cadrul Digital Development Global Practice al Băncii Mondiale. Aceste aspecte creează o perspectivă stabilă și pentru investitorii care urmăresc să dezvolte afaceri în România, fapt ce poziționează țara noastră în sfera statelor stabile și predictibile", a mai spus parlamentarul constănțean George Vișan, de la PSD.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5469 secunde