Revanșa UDMR față de PDL a provocat blocarea discuțiilor pe Legea ANI și Legea pensiilor

5263

Articole de la același autor

După ce democrat-liberalii au "trădat" promisiunile făcute UDMR privind susținerea facilităților pentru minorități la legea învățământului, UDMR și-a luat revanșa față de partenerii de coaliție, reușind să blocheze dezbaterile privind Legea pensiilor și Legea ANI.
În Camera Deputaților, democrat-liberalii s-au alăturat opoziției și au obținut scoaterea unor prevederi din legea învățământului care asigurau predarea Istoriei și Geografiei României în limba maghiară la liceu.
Udemeriștii au reacționat imediat în Senat unde se discuta Legea pensiilor. Sosit direct de la ședința de Guvern, Marko Bela a convocat o scurtă ședință de coaliție chiar în mijlocul sălii de plen, unde le-a atras atenția aliaților de la PDL pentru trădarea de la Cameră. Ulterior, la aceasta s-a adăugat și "trădarea" senatorilor independenți care au votat alături de opoziție un amendament ce reduce atât vârsta de pensionare, cât și stagiul de cotizare ale militarilor cu cinci ani.
Inclusiv președintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a declarat că blocarea dezbaterilor de miercuri a fost provocată de "o neînțelegere gravă în sânul coaliției la putere", în urma manifestării nemulțumirilor UDMR față de partenerii de guvernământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.501 secunde