Reparații capitale la Teatrul de Stat. Ce planuri are Primăria Constanța pentru instituție

736
Reparații capitale la Teatrul de Stat. Ce planuri are Primăria Constanța pentru instituție - fondteatruldestatfagadau-1574896091.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale au planuri pentru Teatrul de Stat Constanța. Deocamdată, să îl reabiliteze termic cu ajutorul fondurilor europene. Ulterior, a subliniat primarul Decebal Făgădău, intenția este să se poarte discuții cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța pentru ca municipalitatea să preia teatrul, pe de-a-ntregul, cu tot ce implică funcționarea lui. 


În Teatrul de Stat Constanța este frig, iar spectacolele nu se țin tocmai în cele mai bune condiții. O știu actorii, o constată constănțenii când merg la reprezentații și de acest aspect sunt conștienți și reprezentanții autorităților locale. În cea mai recentă ședință a Consiliului Local Constanța, consilierii locali au votat modificarea proiectului "Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța". Prin acest proiect, care se află în prezent în atenția Agenției pentru Dezvoltarea Regională Centru, se dorește reabilitarea termică a clădirii, refacerea tuturor instalațiilor, valoare totală a investițiilor ridicându-se la aproximativ 1,2 milioane de euro. 


"Proiectul este într-o stare avansată. Ne propunem să restaurăm întreg imobilul, să schimbăm instalații, căci după cum știți este frig în teatru", a precizat primarul Decebal Făgădău. De asemenea, va fi reabilitată partea de climatizare, instalațiile electrice și cele sanitare și va fi igienizată întreaga clădire. 


Interesul municipalității vizavi de această instituție de cultură nu se oprește aici. În prezent, clădirea Teatrului de Stat este în administrarea Primăriei Constanța, iar aspectele care țin de funcționarea propriu-zisă a instituției sunt în subordinea Consiliului Județean Constanța. Intenția autorităților locale este preluarea Teatrul de Stat sub aceeași "umbrelă", a Primăriei Constanța. 
"Ulterior, dorim să lămurim și această situație. Ne dorim să preluăm teatrul, dar cu finanțarea minimală pe care ar da-o Consiliul Județean Constanța. Nu vrem să preluăm ca să avem scandal, că dăm afară artiști sau alte aspecte de genul. Ne dorim să fie o instituție de cultură în subordinea Consiliului Local Constanța, așa cum este și Muzeul de Artă Populară. Iar la muzeu nu cred că ați auzit vreodată că este scandal. Acolo, în afară de litigiul privind imobilul, care a fost revendicat dar am câștigat în instanță, dar ne-a întârziat proiectul de reabilitare cu fonduri structurale, nu au fost alte scandaluri, că nu sunt sprijiniți cu orice își doresc", a afirmat Decebal Făgădău.


xxx
Se impune menționat că proiectul privind reabilitarea termică a Teatrului de Stat este demarat de anul trecut, dar pentru că în prima variantă înaintată de municipalitate nu s-a prezentat niciun ofertant, autoritățile locale au modificat proiectul, mai precis documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și devizul general privind cheltuielile necesare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4069 secunde