RATC a devenit istorie. Noua companie de transport a Constanței, CT Bus, va avea și trasee externe

4460
RATC a devenit istorie. Noua companie de transport a Constanței, CT Bus, va avea și trasee externe - fotofondratc-1571090165.jpg

Articole de la același autor

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus, iar, în urma votului dat ieri de consilierii locali, noua companie a preluat oficial serviciul public de transport local de persoane în municipiul Constanța. Mai mult decât atât, acesta va putea fi extins și în localitățile limitrofe, astfel încât noile trasee să acopere și o parte din transportul intrajudețean.


Este oficial: RATC-ul Constanța dispare și municipiul va avea o nouă companie de transport ale cărei autobuze vor putea să meargă inclusiv către alte localități. Consilierii locali au votat, ieri, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT Bus SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța.


"RATC-ul a devenit istorie. Ne aflăm în fața unei companii moderne, o companie de transport a orașului, suplă, mobilă, transparentă, apropiată de constănțeni în primă etapă, care poartă numele CT Bus. Autobuzele din Constanța, indiferent de dimensiunea lor, vor fi parte a flotei CT Bus", a declarat primarul Decebal Făgădău.


Acesta a anunțat că, în perioada următoare, se va întâlni cu primarii mai multor localități învecinate municipiului Constanța, pentru a discuta posibilitatea extinderii traseelor și în afara orașului.  Mai exact, primarul a făcut referire la localitățile Năvodari, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Valu lui Traian, Cumpăna, Agigea.


"Le voi propune edililor acestor localități ca împreună să înființăm o asociație de dezvoltare comunitară pentru transport, urmând ca în funcție de posibilitatea de a asigura anumite trasee, să le propun să delege contractul, așa cum facem noi, către compania CT Bus SA. Cu alte cuvinte, propunem comunităților din jurul Constanței să devină acționar la compania noastră și să avem o singură companie de transport pentru această zonă, care este, de fapt, inima județului Constanța, inima regiunii Dobrogea și un pol important în ceea ce privește mobilitatea României", a precizat Decebal Făgădău.


În cadrul asociației de dezvoltare intercomunitară, vor fi constituite echipe tehnice care să analizeze în ce măsură autobuzele CT Bus vor putea asigura rutele între aceste localități.


"Avem și avizul Consiliului Concurenței!"
"Flota fostei regii și actualei companii s-a modernizat. Avem 104 autobuze noi și vor veni încă 41 autobuze electrice. De asemenea, avem încă în exploatare flota de MAZ-uri, multe dintre acestea sunt încă viabile pentru prestarea serviciilor de transport. Actualul proiect de hotărâre însumează avizele tuturor instituțiilor astfel încât acest contract de delegare către CT Bus SA să se circumscrie directivelor europene, legislației naționale și să nu împieteze asupra mediului economic din perspectiva concurenței, care ar putea fi neloială. De asemenea, avem avizul Consiliului Concurenței. Am realizat calcule de rentabilitate, profitabilitate, astfel încât să nu dezechilibrăm bugetul orașului odată ce se înființează compania și cred că avem toate premizele unei construcții sănătoase, astfel încât nu doar municipiul Constanța, ci și zona dormitor a municipiului Constanța să beneficieze de servicii publice de transport de calitate", a mai adăugat primarul Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4157 secunde