Rareș Bogdan, "locomotivă" pentru PNL la alegerile europarlamentare

914
Rareș Bogdan,

Articole de la același autor

Liberalii s-au reunit, ieri, în cadrul Biroului Politic Național pentru a discuta cele mai importante teme ale formațiunii politice. După ce au pus la punct ultimele pregătiri ale Summit-ului liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European ce se vor reuni, sâmbătă, la Romexpo, a fost stabilită și votată lista candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. 


Votul a fost secret, iar lista a fost aprobată cu 32 de voturi "pentru", un vot "împotrivă", înregistrându-se și două voturi nule. 
Astfel, așa cum se vehicula încă de zilele trecute, lista este deschisă de o persoană din afara partidului, mai exact, moderatorul de televiziune Rareș Bogdan. Inițial, el a spus că va cântări bine dacă o să fie de acord cu propunerea liberalilor, însă cu puțin timp înainte de a începe ședința liberalilor, moderatorul tv a transmis că s-a înscris în Organizația PNL Sector 1. 
În acest context, liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că "noua achiziție" este cu adevărat un câștig pentru partid. 
"Rareș Bogdan este un adevărat campion al luptei împotriva dezinformării și minciunii. Este cu adevărat un câștig pentru partid", a spus Ludovic Orban, la Digi24. 


"Da, am decis să intru în arenă. Duminică, 17 martie, voi face ultima emisiune Jocuri de putere, la Realitatea", a adăugat și Rareș Bogdan.  


Pe locul doi pe lista PNL pentru europarlamentare se află primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, iar pe locul al treilea este actualul europarlamentar Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al Partidului Popular European (PPE). 
Pe locuri eligibile se regăsesc Vasile Blaga, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Țurcanu, Violeta Alexandru. 
În altă ordine de idei, în cursul zilei de astăzi, Siegfried Mureșan se va afla la Constanța și va susține o conferință de presă alături de liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, tema fiind chiar alegerile europarlamentare. 


PNL a luat fața PSD? Social-democrații ar avea sub 25% 
Tot în cadrul ședinței de ieri, liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a prezentat un sondaj comandat de PNL care îi poziționează pe liberali peste PSD în preferințele alegătorilor pentru alegerile europarlamentare. Sondajul a fost realizat la sfârșitul lunii februarie - începutul lunii martie și, printre altele, relevă și creșterea numărului alegătorilor care spun că sigur merg la vot. 


În ceea ce privește rezultatul sondajului, intenția de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este următoarea: PNL - 27,9%,


PSD - 24,6%, USR - PLUS - 16%; Pro România - 6,7%, ALDE - 11,8%.
Așadar, rezultatele înregistrează creșterea PNL în opțiunile electoralului, din noiembrie anul trecut până în martie, cu peste 4 procente, dar și ALDE are o creștere de 2,6%. În același timp, potrivit cercetării sociologice, românii cred în proporție de 78% că țara se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 16,3% spun că direcția este bună. De asemenea, a crescut cu 7% numărul celor care spun că în mod sigur vor merge să voteze la alegerile europarlamentare, prezența estimată la urne fiind de 36-40%. 
Reamintim că, în 2014, prezența la vot la alegerile europarlamentare a fost de 32,44%. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8504 secunde