Raluca Turcan (PNL): Guvernul a luat decizia corectă de a majora bugetul Educației

125
Raluca Turcan (PNL): Guvernul a luat decizia corectă de a majora bugetul Educației - ralucaturcanministruleducaieinat-1470921516.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a luat decizia corectă de a majora bugetul Educației cu o sumă suficientă încât să rezolve cele mai urgente probleme din sistem, a transmis, astăzi, vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Raluca Turcan, prin intermediul unui comunicat de presă.


"PNL a solicitat suplimentarea bugetului Educației cu aproximativ 1% din PIB la această rectificare, iar măsura luată astăzi este o asigurare că în acest an lucrurile se pot îndrepta înspre bine. Această sumă de peste 1 miliard de lei trebuie să fie cheltuită astfel încât să acopere lipsurile mari și urgențele din sistem", a mai spus Raluca Turcan, într-un comunicat remis redacției.


Raluca Turcan a mai adăugat că, printre problemele urgente care ar trebui să fie rezolvate în Educație se numără decontarea integrală a navetei pentru 160.000 de elevi navetiști și finanțarea pentru cei 60.000 de profesori navetiști, asigurarea unui manual nou pentru elevii din clasele I-IV, cumpărarea de manuale pentru clasele a XI-a și a XII-a.


Vicepreședintele PNL cere finanțarea programelor de inserție școlară pentru cei 700.000 de copii care nu merg la școală și pentru cei 19.000 de copii care nu se înscriu anual la clasa pregătitoare prin programul 'Fiecare copil în grădiniță'.


"Implementarea programului pilot 'Masa la școală', motivarea universităților pentru organizarea Masteratelor didactice, o soluție eficientă în realizarea reformei reale a pregătirii didactice, sprijinirea școlilor profesionale și colegiilor tehnice prin dublarea locurilor de școlarizare, creșterea burselor și angajarea unui personal calificat se numără printre urgențele Ministerului Educației', mai spune Raluca Turcan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.552 secunde