PSD susține adoptarea modificărilor legislative privind bolile contagioase

133
PSD susține adoptarea modificărilor legislative privind bolile contagioase - dddd-1583843830.jpg
PSD susține adoptarea ''rapidă'' în Parlament a modificărilor legislative transmise de șeful Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, Raed Arafat, potrivit unui comunicat de presă al partidului, remis marți Agerpres. "Propunerile au fost transmise Parlamentului în urma apelului făcut de PSD care și-a afirmat sprijinul privind adoptarea în regim de urgență a reglementărilor, care nu pot fi realizate de Guvernul interimar, dar care sunt necesare pentru combaterea epidemiei de coronavirus", se arată în comunicat.

În urma acestui apel, șeful IGSU a solicitat trei amendamente la OUG 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, precizează PSD. Acestea se referă la abilitarea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase de a propune suplimentarea bugetului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și la posibilitatea ca suplimentarea bugetului IGSU să se facă din Fondul de rezervă al Guvernului. Un alt amendament vizează abilitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență să dispună, prin ordine cu caracter operativ, orice măsuri necesare pentru protejarea sănătății populației, se explică în comunicat.

''Este evident că actualul Guvern, aflat în interimat, nu are capacitatea să ia toate măsurile necesare pentru un răspuns adecvat la pericolul reprezentat de răspândirea coronavirusului. În aceste momente, este nevoie de o colaborare funcțională între instituțiile statului. De aceea, fac un apel către toate forțele politice parlamentare să lase deoparte jocurile politice și să se alăture parlamentarilor social-democrați pentru adoptarea imediată a măsurilor urgente pentru creșterea capacității de răspuns în fața unei epidemii. Sănătatea și siguranța oamenilor sunt prioritare'', a declarat Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5707 secunde