PSD și PNL se întrec în promisiuni. Va avea Constanța un spital regional?

2226
PSD și PNL se întrec în promisiuni. Va avea Constanța un spital regional? - spitalregionaldeurgenta3-1590684165.jpg

Articole de la același autor

Dacă povestea Cazinoului nu mai reprezintă o miză electorală importantă, deoarece reabilitarea acestuia se află în plină desfășurare, social-democrații și liberalii de la malul mării s-au luat la harță pe tema spitalului regional, ba universitar, ba militar, unitate spitalicească promisă de ani de zile de cei aflați la guvernare.

Dar cum planul de-acasă nu se potrivește cu cel din târg, spitalul regional a rămas, la fel ca și alte investiții, doar un proiect frumos pe hârtie. Noroc cu alegerile care bat la ușă și, astfel, politicienii încep să se dezmeticească și să realizeze că nu au făcut mai nimic din ce au promis. Și, uite așa, la fiecare patru ani, mai apare din pix încă un proiect promis!

În cursul zilei de ieri, Organizația Județeană PSD Constanța și parlamentarii săi și-au exprimat satisfacția pentru îndeplinirea unuia dintre obiectivele principale asumate în fața locuitorilor județului Constanța, și anume votarea proiectului de lege ce are ca obiect aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional "Mihail Kogălniceanu", care va fi construit pe raza municipiului Constanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Organizației Județene PSD Constanța, deputatul Radu Babuș, se vizează dezvoltarea componentei medicale operaționale, pentru a face față provocărilor, cazuisticii și patologiei inerente activităților militare și civile, precum și numărului crescut de bolnavi în perioada estivală. El a mai adăugat că realizarea acestui important obiectiv se va face în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța, care a identificat terenul, împreună cu utilitățile necesare.

"Mulțumim parlamentarilor care au votat acest proiect, indiferent de partidele din care fac parte și care au dat astfel dovadă de responsabilitate politică față de cetățenii pe care îi reprezintă", a transmis PSD Constanța prin vocea deputatului Radu Babuș.

Nici nu au avut timp să se bucure prea mult, că liberalii din Constanța au reacționat dur și au transmis ceva de genul că social-democrații se împăunează cu penele altora, dar nu pot zbura cu ele și că, de fapt, spitalul regional se va construi la Constanța, însă datorită celor de la PNL.

Proiectul nu ar fi fost eligibil pentru finanțare

"Apropierea alegerilor reaprinde minciunile electorale ale social-democraților. PSD propune din nou construirea unui spital regional militar la Constanța, printr-un proiect de lege, elaborat fără temei bugetar, fără studii de fezabilitate și fără nicio responsabilitate față de constănțeni. După patru ani de promisiuni deșarte de spitale regionale, transformate în spitale militare, sau spitale dezvoltate în parteneriat public-privat cu Turcia, sistemul sanitar din Constanța este în continuare subdimensionat în plină criză sanitară provocată de noul coronavirus.

În acest context, PSD a înaintat în Parlament un nou proiect de lege pentru dezvoltarea unui spital militar din fondurile Ministerului Apărării, fără fundament legal, neașteptând ca Guvernul să îl includă în legea bugetului de stat. Deși un nou spital este absolut necesar pentru Constanța, trebuie să se țină cont de modalitatea prin care acesta ar putea fi finanțat, iar în acest sens, guvernul PNL s-a implicat activ, cu profesionalism, aducând modificările necesare, pentru ca acest proiect să devină funcțional", au transmis cei de la PNL Constanța.

Mai mult decât atât, spun liberalii, un astfel de proiect, pentru a fi eligibil, ar fi trebuit să fie prins în legea bugetului de stat, fapt care nu s-a întâmplat. Și, în acest context, liberalii de la malul mării lasă de înțeles că meritul aparține PNL, deoarece Guvernul Orban a corectat această eroare, intenționată sau nu a PSD, de parcă nu asta ar fi responsabilitatea unui guvern.

Liberalii promit construirea unui spital cu fonduri europene

În concluzie, vin și ei cu o promisiune, în sensul că acest spital va fi realizat, fără a afecta bugetul Ministerului Apărării, fără a încălca principiile bugetului național și fără a încălca angajamentele NATO.

"Constănțenii vor avea spitalul cu care au fost amăgiți timp de patru ani de PSD, pentru că PNL îl va construi pe fonduri europene. Așa cum ar fi trebuit construit de la bun început", spun cei de la PNL Constanța. Așadar, un angajament ce merită trecut în "agenda cu promisiuni", nu de alta, dar pentru a fi verificat pe viitor.

"PNL demonstrează încă o dată că administrația liberală duce proiectele la bun sfârșit. Epopeea spitalului cu care constănțenii au fost mințiți patru ani ia sfârșit. PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția spitalului. Acest spital va avea un plan coerent, de la specialități, număr de paturi, infrastructură, detalii logistice și detalii administrative, lucruri care au lipsit cu desăvârșire din planurile incoerente ale foștilor guvernanți. PSD s-a ferit de fondurile europene, chiar dacă UE ne-a pus la dispoziție resursele, pentru că frica de OLAF este un coșmar pentru social-democrați, atunci când agenda ministerului Sănătății este ținută de oameni precum Sorina Pintea, care se bucură la plicuri cu șpăgi. În acest context, îmi e greu să înțeleg cu ce se laudă PSD, pentru că din toată povestea spitalului regional de la Constanța, PSD se poate lăuda doar cu incompetență și minciună crasă", a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

XXX

În concluzie, subiectul este de urmărit, deoarece asemenea amăgiri și promisiuni deșarte din patru în patru ani au făcut ca românii să nu mai aibă încredere în actuala clasă politică care ar trebui restartată complet. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3912 secunde