PSD declanșează atacul la Guvernul Orban. Ciolacu: "Sesizăm Curtea Constituțională"

de Cuget Liber Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 135
Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD și președintele Camerei Deputaților, a anunțat că PSD va sesiza, luni, Curtea Constituțională asupra proiectelor pe care și-a asumat răspunderea Guvernul Orban, anume modificarea legilor justiției și abrogarea OUG 51 privind transporturile.

Marcel Ciolacu a afirmat la Realitatea PLUS că Biroul Permanent Național al PSD se va reuni luni, de la ora 10:00, pentru a aproba sesizarea celor două acte normative la CCR și pentru a decide strategia în cazul în care Executivul își asumă răspunderea pe abrogarea unor prevederi din OUG 114 și Legea bugetului pe anul 2020.

"Facem acest lucru pentru ca este un conflict constitutional. Asa consideram noi. Sa vedem decizia CCR dupa ce vom depune cele doua sesizari. Ele sunt pregatite si le vom prezenta luni, la ora 10:00, in Biroul Politic si tot luni le vom depune. Consideram ca este un abuz. A existat un referendum in Romania, care a spus foarte clar ca niciun Guvern sa nu mai dea Ordonante sau sa isi asume raspunderea pe Legile Justitiei.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei