Monica Macovei:

"PSD, ajutat de ALDE și PMP, transformă țara într-o moșie condusă de corupți"

223

Articole de la același autor

Europarlamentarul Monica Maco-vei critică măsurile adoptate de majoritatea parlamentară în comisiile de specialitate în materia justiției, susținând că PSD, ajutat de ALDE și PMP, transformă țara "într-o moșie condusă de corupți".

"PSD face exact ce a dorit să facă, în iarnă, prin OUG 13 și prin legea grațierii. Și mai mult decât atât: PSD grațiază corupții, vrea să audieze procurori în Parlament, poate și jurnaliști și protestari, elimină cvorumul de ședință obligatoriu la comisiile parlamentare. Atunci, doar protestele din stradă i-au oprit", susține Monica Macovei prin inter-mediul unui comunicat de presă.

Europarlamentarul susține că PSD și-a propus și a adoptat, miercuri, în Parlament, trei rele, respectiv, grațierea faptelor de corupție - luarea și darea de mită, traficul de influență și cumpărarea de influență.

"Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a găsit un aliat în fostul președinte Traian Băsescu pentru a depune aceste amendamente. Grațierea acestor fapte, chiar și sub rezerva achitării prejudiciului, nu va face decât să încurajeze corupția și furtul din banii publici. La grațierea faptelor de corupție, decisă astăzi de Comisia juridică a Senatului, se adaugă amendamentele deja adoptate săptămâna trecută: grațierea pedepselor de până în trei ani, a persoanelor care au împlinit 70 de ani, reducerea cu trei ani a pedepselor de până în 10 ani", afirmă Macovei.

Senatorii juriști au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență. De asemenea, sunt grațiate fapte săvârșite de către membrii instanțelor de arbitraj sau în legătură cu aceștia sau fapte săvârșite de funcționari străini sau în legătură cu aceștia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5514 secunde