PSD a inițiat un proiect de lege menit să susțină producția națională de automobile

148
PSD a inițiat un proiect de lege menit să susțină producția națională de automobile - 1-1593343097.jpg
Proiectul de lege a fost inițiat de către deputații Lia Olguța Vasilescu și Simona Bucura și asumat de către toți parlamentarii PSD din Argeș, Dâmbovița, Dolj, Satu Mare, a precizat Oprea.


Inițiativa legislativă prevede "dublarea până la 910 milioane lei a bugetului de stimulare a înnoirii parcului auto național, beneficiarii programului primesc și o bonificație suplimentară de 1.000 de lei dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producție internă; majorarea până la 310 milioane lei a bugetului Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic; majorarea până la 210 milioane de lei a bugetului programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor eco; menținerea primelor de casare și a eco-tichetului la nivelul actual; menținerea voucherului valoric diferențiat pe tipuri de echipamente de uz casnic la nivelul actual. Toți banii vor fi asigurați din Fondul Național de Mediu, care va avea o valoare suplimentară de până la 780 de milioane de lei", a precizat senatorul PSD, conform Agerpres.


În opinia senatorului Oprea, "ar fi o iresponsabilitate ca actualul Guvern PNL să nu sprijine și să nu aplice de urgență acest proiect de lege. Nimic nu poate fi mai important decât salvarea industriei țării și asigurarea locurilor de muncă'. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1333 secunde