Proiect PMP: Obligații noi pentru beneficiarii ajutorului de incluziune

172
Proiect PMP: Obligații noi pentru beneficiarii ajutorului de incluziune - pmp-1510327559.jpg
Persoanele apte de muncă, beneficiare ale ajutorului de incluziune, vor fi obligate să participe la activitățile serviciilor voluntare pentru situații de urgență, potrivit unei propuneri legislative inițiate de parlamentari ai PMP.


Proiectul se referă la modificarea și completarea Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și a fost inițiat de 17 parlamentari PMP, printre care și senatorul Traian Băsescu.


"În vederea suplimentării resurselor umane care aplică acțiunile și măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, din rândul persoanelor singure și a familiilor beneficiare de venit minim de incluziune, care include componenta de ajutor de incluziune, persoanele apte de muncă au obligația de a participa, în condițiile legii, la activitățile serviciilor voluntare pentru situații de urgență, pe durata plății ajutorului de incluziune", prevede proiectul.


Activitățile serviciilor voluntare pentru situații de urgență la care participă aceste persoane cuprind acțiunile de prevenire a situațiilor de urgență, de înlăturare a urmărilor situațiilor de urgență și de pregătire profesională.


În acest sens, primarii au obligația să propună spre aprobare consiliilor locale condițiile de participare, drepturile, obligațiile, atribuțiile și procedurile care revin acestor persoane, precum și lista actualizată a acestora. 


Potrivit Agerpres, proiectul prevede și sancțiuni. Astfel, primarii vor fi sancționați cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei dacă nu respectă aceste obligații. De asemenea, persoanelor apte de muncă, ce beneficiază de venitul de incluziune și nu îndeplinesc aceste obligații pe o perioadă mai mare de 30 de zile, li se suspendă acordarea ajutorului de incluziune pentru trei luni. La expirarea termenului, dacă aceste persoane nu își îndeplinesc această obligație, atunci vor putea solicita, din nou, dreptul la ajutorul de incluziune după o perioadă de șase luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5786 secunde