Proiect de lege privind unirea cu România, depus în Parlamentul de la Chișinău

272
1
Proiect de lege privind unirea cu România, depus în Parlamentul de la Chișinău - chisinau-1520953574.jpg

Articole recomandate

Președintele Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a anunțat marți că deputații grupului liberal au înregistrat în parlamentul de la Chișinău un proiect de lege privind Declarația de Unire a Republicii Moldova cu România, relatează portalul Agora.md, preluat de Agerpres.


"(...) Cunoaștem că peste 100 de localități au semnat Declarația de unire cu România, lumea vrea asta. Noi nu rămânem surzi la solicitările cetățenilor", a subliniat liderul PL, Mihai Ghimpu, într-o conferință de presă la Chișinău.


Partidul Liberal consideră că unirea Republicii Moldova cu România reprezintă "unica soluție în virtutea adevărului istoric" pentru "evoluția de mai departe a republicii, pentru ca ea să poată să adere la UE și NATO, pentru asigurarea libertății, securității și bunăstării populației din stânga Prutului", a declarat, la rândul său, liberalul Valeriu Munteanu, citind textul proiectului de lege respectiv.


Cu toate acestea, introducerea limbii române în Constituție nu este agreată de majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, relatează portalul Deschide.md, citând rezultatele unui sondaj IMAS.


Potrivit sondajului, realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat (PDM, la guvernare), doar 34% dintre moldoveni aprobă o astfel de inițiativă, iar 63% se pronunță împotrivă.


Sondajul a fost efectuat în perioada 16 februarie - 6 martie 2018 pe un eșantion de 1.099 de persoane, având o marjă de eroare de 3%. 


Comentează știrea

D
13 martie 2018
D

Bravo fratilor! Basarabia e Romania! Vrem unirea cu Basarabia!

Pagina a fost generata in 0.9675 secunde