Proiect administrativ. Profesorii vor prelua elevii din stația de autobuz

2978
Proiect administrativ. Profesorii vor prelua elevii din stația de autobuz - fotofondproiectpilot4-1572032214.jpg

Articole de la același autor

Dimineața, la prânz și seara, traficul în jurul unităților de învățământ din Constanța devine un coșmar. Sute de mașini care se înghesuie, în numai câteva minute să ajungă când mai aproape de școală, pentru a putea coborî în siguranță copiii. În tot acest haos "organizat", pe care părinții îl înțeleg și, de cele mai multe ori, îl respectă, se găsesc deseori și șoferi care, prinși în aglomerație, se enervează, claxonează și aruncă priviri urâte și chiar vorbe urâte către ceilalți.


Astfel de scene se petrec zilnic în apropierea tuturor grădinițelor, școlilor și liceelor din municipiul Constanța. Autoritățile locale caută soluții pentru a rezolva aceste situații astfel încât copiii să ajungă cu bine la școală, iar traficul să nu se blocheze de trei ori pe zi. Așa se face că, începând de la 1 noiembrie, Primăria municipiului Constanța implementează un proiect pilot pentru decongestionarea traficului pe strada Cișmelei, în zona școlii nr. 29 "Mihai Viteazul". "Este vorba despre un plan complet de resistematizare rutieră și pietonală care cuprinde instituirea de sensuri unice pe aleea Lotus și strada Nufărului, mutarea stației de autobuz mai aproape de școală, dar și crearea unei zone de drop-on - drop-off pentru părinții care își aduc copiii la cursuri, cu autoturismul", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru. 


Zona devine una cu mari probleme în trafic la orele în care elevii sunt aduși și apoi luați de la școală, iar noile reglementări au fost aplicate în urma discuțiilor dintre Primăria municipiului Constanța, conducerea unității de învățământ, compania de transport în comun, Poliția Rutieră și administratorul tramei stradale, S.C. Confort Urban.


Astfel, în primul rând, în zona noii stații de autobuz, trotuarul a fost prelungit și reabilitat și a fost creat un culoar pe care elevii pot ajunge din stație chiar până în curtea școlii și a fost amenajată o zonă în care părinții pot opri autoturismele pentru ca elevii să coboare din mașină, să fie preluați de cadre didactice, pe trotuar și să fie însoțiți apoi către cursuri.


Culoar pietonal și polițiști locali
"Îi încurajăm, în același timp, pe părinți să ia în considerare varianta trimiterii copiilor la școală cu autobuzul, urmând ca aceștia să fie preluați din stație de profesori voluntari și polițiști locali", explică reprezentanții autorității locale. În completarea acestor măsuri a fost creată o altă zonă de drop on - drop off, în spatele școlii, pe strada Nufărului. Aici, treptele și trotuarul au fost reabilitate și a fost amenajat un alt culoar pietonal dinspre strada Sucevei. În plus, strada Nufărului va deveni arteră cu sens unic dinspre aleea Lotus spre strada Suceava, iar pe aleea Lotus, sensul unic se va institui dinspre strada Suceava spre aleea Umbrei. Părinții sunt sfătuiți să folosească această rută pentru a-i aduce pe copii la școală. 


"Pe de o parte, acest proiect pilot este menit să fluidizeze traficul rutier pe strada Cișmelei și, pe de altă parte, vine ca o facilitate pentru părinți și copii. Am mutat stația de autobuz spre școală și, în completare, a fost amenajat un pasaj pietonal. Acest proiect vorbește despre modul în care copiii vor ajunge cu autobuzul până la școală, cadrele didactice și-au dat acordul să preia copiii și, ca un prim pas până la momentul în care ei vor călători numai cu autobuzul, am creat o zonă de drop-on - drop- off, o zonă în care părinții care vin cu mașina își vor lăsa copiii iar profesorii îi vor prelua", precizează directorul companiei de transport în comun, CT Bus, Bogdan Niță.


La orele de vârf, echipajele poliției locale vor dirija ciculația și îi vor supraveghea pe copii. "Da, s-a făcut acest acest trotuar, această zonă delimitată, pe această zonă copilul poate merge în siguranță către școală. Este un proiect la care lucrăm de câteva luni împreună cu primăria, Confort Urban, RATC, ne-am întâlnit de mai multe ori să vedem cum ar fi mai bine și cum ar fi în primul rând copiii în siguranță, din cauza problemelor care apar în fața școlii și a blocajelor, din cauza ambuteiajelor pe strada Cișmelei, chiar și copiii care vin cu autobuzul întârzie spre școală", declară și directorul Școlii nr. 29, prof. Denis Ion Ciorogaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5932 secunde