Klaus Iohannis, primul discurs în Parlament:

"Progresul unei națiuni nu se poate naște din conflict"

133

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, în primul discurs susținut în plenul reunit, că va veni la începutul fiecărei sesiuni parlamentare în fața Parlamentului pentru a vorbi despre priorități, precizând că progresul unei națiuni nu se poate naște din conflict permanent între cei care o reprezintă. Iohannis a declarat că pentru reformarea instituțiilor politice este nevoie de renunțarea la câteva practici, precum populismul și electoralismul, "din cauza cărora suntem astăzi, aici".

"Priviți prezența mea ca un semn de respect și deschidere pentru puterea legiuitoare. Ca președinte al României, îmi asum, astfel, o relație de colaborarea instituțională corectă și de parteneriat cu Parlamentul", a spus președintele în discursul său, menționând că un asemenea parteneriat răspunde spiritului Constituției și așteptărilor cetățenilor, dar are și însemnate rațiuni practice.

Potrivit președintelui Iohannis, puterile statului, deși separate, sunt de fapt chemate să lucreze împreună în serviciul cetățenilor.

"Progresul unei națiuni nu se poate naște din conflict permanent între cei chemați să o reprezinte, ci din efortul lor comun. Momentul de astăzi nu va rămâne unul singular, în mandatul meu. În spiritul acestui parteneriat, o să vin în fața dumneavoastră la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, pentru a vorbi despre priorități, temele care îi preocupă pe români și despre soluțiile posibile", a anunțat șeful statului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.334 secunde