Procesul electoral s-a încheiat în Noua Zeelandă. Câți români au votat în secția din Auckland

128
Procesul electoral s-a încheiat în Noua Zeelandă. Câți români au votat în secția din Auckland - votalegeriprezidentialeinquampho-1573378661.jpg
Procesul electoral s-a încheiat în secția deschisă în Auckland, Noua Zeelandă, 191 de români votând președintele României, timp de trei zile, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Secția din Auckland a fost prima deschisă în diaspora, vineri, la 1,00, ora României și a fost închisă duminică, la 10,00, ora României - ora locală 21,00.

Potrivit platformei Biroului Electoral Central, 191 de români au votat la Auckland.

La ora 11,00, ora României, peste 308.000 de cetățeni români și-au exercitat dreptul la vot în străinătate, la secția de votare.

Acestora li se alătură aproximativ 25.200 de români din diaspora care au votat prin corespondență.

În premieră, anul acesta, românii din afara țării au la dispoziție trei zile pentru a alege președintele României la urne, în 835 de secții de votare. Vineri s-a putut vota între ora locală 12,00 și ora locală 21,00, iar sâmbătă și duminică între ora locală 7,00 și ora locală 21,00. Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să își exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Adresele secțiilor de votare și alte informații despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe în secțiunea specială dedicată scrutinului prezidențial.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români din străinătate să vină la vot încă din prima parte a zilei, pentru a evita eventuale aglomerări care s-ar putea crea către finalul programului secțiilor de votare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5033 secunde