Președintele USR, Dan Barna:

"Problema în România nu e lipsa banilor, ci este incompetența"

254
Președintele USR, Dan Barna, a declarat vineri, la Sibiu, că dincolo de componenta politică, normală pentru funcțiile de conducere, în instituțiile publice din România este un nivel foarte mare de incompetență. 


"Problema în România nu e lipsa banilor, ci este incompetența. Dincolo de componenta politică, care în opinia noastră ar trebui să aibă doar un nivel de vârf, normal, ceea ce propunem noi sunt oameni competenți, care să conducă instituțiile publice, pentru că dincolo de condamnații penali, pe care, dacă nu i-am fi avut, poate România ar fi fost mult mai departe, avem un nivel înfiorător de incompetență. Avem un ministru al Agriculturii care se ceartă cu cormoranii - cât de jos suntem ca țară?, avem un ministru de Finanțe care dă noaptea o declarație și prăbușește bursa cu trei miliarde a doua zi - cât de jos suntem ca incompetență? Deci, dincolo de componenta politică, care până la urmă e rezultatul votului cetățenilor, vorbim de oameni incompetenți și slabi care nu sunt decât loiali lui Liviu Dragnea și atât", a afirmat Dan Barna, în cadrul unei întâlniri cu susținătorii Alianței. 


Acesta a adăugat faptul că Alianța USR-PLUS vine cu oameni cu studii reale, diplome reale și competențe reale. 
În același context, liderii Alianței 2020 USR-PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, au reiterat faptul că partidele pe care le reprezintă se vor implica foarte activ în proiectul de referendum privind justiția, ce ar putea fi organizat odată cu alegerile europarlamentare din luna mai. 


Dacian Cioloș a precizat, la rândul său, că speră ca la alegerile parlamentare alianța să obțină o majoritate care să-i permită modificarea Constituției, pentru introducerea unor criterii privind onestitatea celor care ocupă funcții publice, dar și reducerea la 300 a numărului de parlamentari, așa cum s-a stabilit la referendumul din 2009.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4715 secunde