Primul termen al apelului lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive a fost amânat

112
Primul termen al apelului lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive a fost amânat - 61972123-1538986670.jpg
Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat luni pentru data de 5 noiembrie începerea judecării apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat la proces, iar judecătorii au anunțat că liderul PSD a trimis o cerere prin care a solicitat amânare pentru a-și angaja un avocat.

În fața instanței s-au adunat, încă de dimineață, aproximativ 30 de persoane, susținători ai lui Liviu Dragnea, majoritatea fiind persoane în vârstă. Ei au afișat pancarte cu mesaje precum: "Dragnea - proces politic", "Nu securitate", "Fără protocoale".

De asemenea, la Instanța supremă au venit și câțiva protestatari #rezist, între cele două grupuri având loc un schimb de replici.

Jandarmii le-au solicitat susținătorilor liderului social-democrat să elibereze trotuarul din fața instanței deoarece participă la o acțiune neautorizată, iar în caz contrar vor fi sancționați contravențional. În replică, o femeie i-a spus jandarmului că nu este un protest. "Nu ne-a organizat nimeni, e doar susținere", a afirmat femeia.

Pe de altă parte, unul dintre protestatarii #rezist a fost amendat cu 500 de lei de către jandarmi pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

ÎCCJ trebuia să înceapă luni judecarea apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare. Apelul în acest dosar a fost declarat atât de procurorii DNA, cât și de către inculpați.

Procesul a fost repartizat unui complet format din cinci judecători, condus de Iulian Dragomir.

Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvărșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4922 secunde